24 Kasım 2010 Çarşamba

Pistons 84-88 Mavericks


Bu haftanın yoğun ve zorlu olacağını söylemiştik daha önceki yazıda. Haftanın en kolay maçında American Airlines Center'da zor da olsa kazanmayı başardı Dallas ve back-to-back'in ilk ayağını kayıpsız geçmeyi bildiler. Her şeyden önemlisi bu maçı; bu kez, kritik yerlerde hücum ribaundlarını alarak kazanmak, sevindirici.

Maçı sadece Dirk Nowitzki diyerek özetleyebiliriz aslında. Tipik bir Mavericks maçı izledik diyebilirim yine. 11-0'lık seri ile maça fırtına giren bir takım ve uzun bir süre uyku halinde kalan bir takım izledik yine. Son çeyrekte Nowitzki'nin olağanüstü gayretiyle de maç geldi. 

Dallas, maçın başındaki o mükemmel yüzdeyi de hesaba katmamıza rağmen, 3 periyot boyunca sadece %33 ile hücum etti. Son periyot Nowitzki'nin zıvanadan çıkmasıyla, 32 sayı atıldı ve yüzde .385'e çıktı. Takımdaki şu anki problem defans değil. Aksine savunma iyi sayılabilecek bir seviyede diyebilirim. Şu anki sıkıntı hücumda. Sadece Nowitzki'nin eline bakıldığını bilmiyorum ama kaç kez söyledim bu blogda. 42 sayı, 12 ribaund gerçekten mükemmel istatistikler. Bunun dışında, Nowitzki'ye arada sırada destek çıkan tek oyuncu Jason Terry, o da 16 sayı kaydetti. Ancak takımın geri kalanına baktığımızda, diğer oyuncuların toplam sayısının 30 olduğunu görünce sıkıntı başlıyor maalesef ve bu sıkıntı yine her zaman dediğim Beaubois dönmeden önce muhtemelen çözülmeyecek. Genelde şuta dayalı bir oyun oynandığı için, Caron Butler da başka bir alem de takıldığı için, boyalı alandan sayı üretebilecek tek oyuncu Beaubois, onun da dönmesini dört gözle bekliyoruz.

Zor fikstür dedik bu hafta için, gerçekten öyle. Back-to-back'in ikinci ayağı, bu akşam TSİ 03.00'da, Oklahoma City'de, Thunder ile.

Maçın Özeti:

Hiç yorum yok: