17 Kasım 2010 Çarşamba

Hornets 95-98 Mavericks


Cuma akşamı, bayram nedeniyle memleketime döndüğüm için maalesef bütün geceyi yolda geçirdim. Otobüs wireless'ından maçı izleme girişimim olsa da o bağlantıyla biraz stream sorunu yaşayacağım belliydi fakat maçlar açılmadı bile, box-score ile yetinmek zorunda kaldık o akşam. Bu nedenle izlemediğim maçla alakalı yorum yazmak pek istemedim bloga. AAC'de Sixers'a karşı kazanmayı başardı Mavericks, zaten bırakalım da bu kadar kötü bir Philadelphia'yı yensinler.

Neyse gelelim dün geceki maça. 2 önemli sınavı vardı arka arkaya takımın ve ikisi de ligin en formda takımı biri içeride, biri dışarıda olmak üzere New Orleans'laydı. İlk maçı zor da olsa 98-95 kazanmayı başardı takım, ve Hornets'a ilk mağlubiyetlerini tattırmış oldular. 

Bugün Mavericks yerel sitesinde bir yazı okudum şu kısmı çok hoşuma gitmişti, paylaşmak istedim: In the NBA, if you live by the 3-pointer, you die by the 3-pointer. Dünkü maçın özeti belki de buydu. Maça çok iyi başladı Dallas fakat 2. ve 3. çeyreklerde oynanan kötü basketbol, bir anda farkın açılmasına sebep oldu. 4. çeyreğe girerken Rick Carlise bu sezon ilk kez, Kidd, Barea ve Terry'i aynı anda oynattı ve bu hamlenin meyvesi olarak 4. çeyrek 6/9 üçülk isabeti eldi. Gerçekten Dallas maçı son periyottaki, çok kritik yerlerde dış atışlar ve Terry'nin mükkemel performansı ile aldı diyebiliriz. Maçın belki de en kritik üçlüğü skoru Dallas Mavericks lehine 93-90'a getiren Kidd'in üçlüğüydü sanırım. Bu andan sonra New Orleans'ın direncini kırmayı başardı takım.

Terry'e ayrı bir paragraf açayım. İlk yarı da 2/11 saha içi isabetiyle saç baş yoldurtsa da son çeyreğin başında arka arkaya 2 üçlükle takımın kendine gelmesini sağladı ve 2. yarıyı 7/8 saha içi isabetiyle oynayarak bitirdi. Lige en hazır oyuncu olduğunu birkaç kez söylemiştim önceki postlarımda, şu sıralar gerçekten çok formda, belli ki çok iyi bir yaz geçirmiş her yönüyle.

Sıkıntı yok mu takımda? Var tabi ki. En önemli sorun çok kritik yerlerde, takımın ribauntlarda etkisiz kalması. Geçtiğimiz Boston Celtics maçında, maçın kopma anlarında ribauntları toplayamayarak, Celtics'e bir kaç defa şans vermişti Mavericks. Benzer bir olayı da Hornets karşısında yaşadık. Yine son perdede verilen ribauntlar ile Hornets'in eline birden fazla şans verdiler ve yine şans yanındaydı takımın. Bu olayı çözmek gerekiyor ki geçen sezona nazaran, istatistiki olarak, ribaund konusunda takım daha iyi durumda olsa da, bu kritik yerlerde ribaund alamama ileride takımın başını ağrıtabilir. 

Son olarak Caron Butler'ın durumuna değinmek istiyorum. 1 maç kaçıracağı söyleniyordu fakat bu sayı 3 oldu. Ancak önemli birşey yok. Eğer playoff maçı olsa, kesinlikle takımdaki yerini alacağını belirtmiş, sadece tedbir amaçlı bir kaç maç daha kenarda olacak, sonrasında tekrardan döneceğini umuyorum. Belki verdiği bu arada, kafaca da biraz olsun kendini toparlama fırsatını bulabilir. Önümüzdeki maç, bu akşam TSİ 03.00'da Hornets deplasmanında. 

Maçın Özeti:

Hiç yorum yok: