27 Kasım 2010 Cumartesi

Mavericks 103-94 Spurs


Texas derbisinden de galibiyetle ayrılmayı başardı takım. Bu maçın kazanılması, her ne kadar sevindirici olsa da esas önemli olan şey Mavericks'in, bu sezonun en iyi topunu oynaması ve kimya adına ortaya bir şeyler koymasıydı.

Bu kimya, vasat bir takıma karşı ortaya konulsa belki çok önemli olmayabilirdi fakat New Orleans'ın 8 maçlık galibiyet serisini bitirdikten sonra; Dallas, ligin arka arkaya 12 galibiyet alarak, franchise tarihinin en iyi başlangıcını yapan Spurs'ün de galibiyet serisine, diğer maçlara nazaran çok daha bir oyun ortaya koyarak son verdi.

Takımın sezon başından beri en önemli eksikliği, Nowitzki'ye skor bazında destek çıkacak oyuncunun olmamasıydı. Arada bir Terry oluyordu sahnede o kadar. Fakat dün akşam, Mavericks'in tam 5 oyuncusu çift hanede skor üretti, esas özlenen tablo buydu. Özellikle son çeyrekteki, Terry ve Marion'ın skora önemli ölçüde katkıları Dallas'a galibiyeti getiren en önemli faktördü.

Nowitzki'ye ayrıca değinmek gerek sanıyorum. 12/14 saha içi yüzdesi oynadı ve hiç bir serbest atış atmadan, 26 sayı kaydetti. İnanılmaz formda şu sıralar ve sayı krallığında da 26.3 sayı ortalamasıyla, 2. sırada olmasına rağmen, daha da önemlisi bu 26.3 sayı ortalamasını, %55 saha içi yüzdesiyle tutturması. Genelde şuta dayalı bir oyun oynadığını göz önünde bulundurursak, bu istatistik gerçekten mantık sınırlarını zorlayan cinsten.

Savunma konusunda ise takımın çok iyi seviyelere yavaş yavaş çıktığını düşünüyorum. Özellikle maç başına, yaklaşık olarak 107 sayı atan Spurs'ü, ilk yarıda 43 ve maç sonunda da 94 sayıda tutmak güzeldi. Bu hafta, Dallas'ın şimdiye kadar ortaya koyduğu performansa bakarak 2 mağlubiyet bekliyordum fakat gerçekten şaşırttılar ve çok iyi gittiler. Bu akşam son 5 gündeki, 4. maçına çıkıyor Mavericks, eğer bu maçı da kazanırlarsa, bu zorlu fikstürde kalıp çıkacak. Yine önemli bir maç, NTVSpor da canlı veriyor, American Airlines Center'da, TSİ 03.30, Heat ile oynuyoruz.

Maçı Özeti:

Hiç yorum yok: