1 Kasım 2010 Pazartesi

Mavericks 99-83 Clippers


Uykusuz kalmadan, insanın tuttuğu takımının maçını izlemek gerçekten çok güzel. Bizim saatimize göre 21.30'da başlayan karşılaşmayı Mavericks 16 sayı farkla kazanmayı başardı. Açıkçası Memphis maçından sonra, bir kayıp da burada yaşar mı diye düşünmeye başladım Dallas'ın. Sezona mükemmel giriş yapan, Blake Griffin'in sakatlık çıkartabileceğini düşünüyordum, fakat korktuğum olmadı neyse ki.

Öyle öne çıkan bir oyuncusu yoktu dün Dallas'ın. Fakat şu bir gerçek ki, Kidd ve Nowitzki kenara geldiğinde, bu takımın neredeyse hücum opsiyonlarının %90'ı gidiyor. Geçen maç yazısında da yazdığım gibi Barea şu an için eski görüntüsünden çok uzak ve o varken çok savruk oynuyor takım. Dünkü maçta yine farkla öne geçilmesine rağmen, o fark anında eridi Nowitzki'nin kenarda olduğu dakikalarda. Brendan Haywood'un hücum ribauntlarında etkili olması nedeniyle, maça tutunabildi diyebiliriz Mavericks için. Bir de buna ek olarak senelerdir serbest atış yüzdesi en iyi olan takım, 3 maç sonunda 20-29 ile %71 ile atıyor. Burada önemli bir sıkıntı var. Nowitzki bile %80'in altına düştü. Bunun da tez zamanda toparlanması gerekiyor.

Hücumda çok iyi değilken, üst üste 3. rakibide %40'ın altında saha içi yüzdesinde tutmak da savunmanın iyi yolda olduğunun ve her geçen gün oturduğunun göstergesi. Önemli olan bu savunmayı yapmaya devam etmesi takımın. 

Blake Griffin'e de biraz değineyim. Gerçekten harika bir adam. Fakat tecrübesiz şu an, ki bu da çok normal. Biraz daha tecrübesi olsaydı, Dallas'ın başına çok daha fazla iş açabilirdi. 4-15 saha içinde yüzdesinde kaldı. Ayrıca pota altındayken ayağı genelde hep saha çizgisinde olması onun ne kadar tecrübesiz olduğuna çok net bir kanıt fakat biraz daha oynadıktan sonra, ligin en iyi 4 numaralarından biri olacaktır kuşkusuz.

Ben açıkçası Beaubois'yı arıyorum şu an için. Potaya giden, Barea'ya nazaran daha güvenilir bir eli ve çok daha atletik olan bir ismi her zaman daha fazla tercih ederim. O da döndüğünde, takımın guard rotasyonu daha da rahatlayacak. Şu an hala iyi top oynamıyor takım. Seviyesine göre nispeten kolay takımlarla oynadı Mavericks. Esas sınavlarını önümüzdeki 2 maç verecekler. Art arda içerde ve dışarda Denver maçları var. Bu 2 maç gerçekten çok önemli. 

Son olarak, dün akşam Kidd'in muhteşem buzzer'ı ile yazıyı sonlandırayım.

Hiç yorum yok: