11 Kasım 2010 Perşembe

Mavericks 106-91 Grizzlies


106 sayıyla, bu sezonki en yüksek sayısına ulaşmış oldu Mavericks, Memphis karşısında. Maçta Caron Butler belindeki problem nedeniyle yoktu. Yerine bu sene ilk kez Shawn Marion starter olarak başladı. Memphis'e kendi evinde rezil bir oyun oynayarak yenilen Dallas, üzerinden çok geçmeden gidip deplasmanda güle oynaya kazanabiliyor. Zaten takım ne kaybediyorsa, bu huyunda kaybediyor.

Oyuncu performanslarına gelelim. Terry ile başlamak istiyorum. Bu adam ne olursa olsun, 6. Adam olacak bu saatten sonra. O kadar belli ki artık bu, Carlisle çok ekstra bir durum olmadıkça benchten getirecektir oyuna. Nowitzki'nin maç içinde bileğinden yaşadığı sakatlıktan sonra Terry sorumluluğu eline geçirdi ve 11-16 isabetle, 25 sayı göderdi Memphis potasına. Bir de şöyle bir istatistik vereyim, bu sezonki üçlük yüzdesi 7 maç sonunda %52. Sezon başlamadan önce de en hazır isimlerden birinin Terry olduğunu söylemiştim, gerçekten çok iyi başladı ve gidiyor.

Uzunlara gelelim. Nowitzki oynadığım en iyi uzun combosu dedi Chandler ve Haywood ikilisine. Gerçekten öyle. Benim de Dallas'ta izlediğim en iyi uzun combosu açık ara. Chandler öyle bir oyun oynuyor ki. Her gece 2-3 alley-oop izletiyor bizlere ve uykumuzu açıyor gecenin bir vakti. Bu isteğinde ve performansının altında Kidd ile dokuların uyuşmasının yanında, biten kontratın etkisi olsa da gerçeken pota altında hem savunmada hem de Kidd ile beraber hücumda iyi bir pota altı tehditi. Özellikle 3. periyotta Kidd ve Chandler ikilisinin performansı ile maçın düğümü çözüldü ve fark giderik açıldı. Haywood'a gelelim, Carlisle sezon başında Haywood'un ilk 5'te başlayacağını açıklamıştı fakat arlarında ne geçti, ne konuştular ya da nasıl bir taktik izlediler tam olarak bilmiyoruz ama Haywood sezon başından beri benchten geliyor. Katkısı da tatmin edici gayet, sorun yok şimdilik.

Ek olarak Carlisle'ın şu anlık DeShawn Stevenson hamlesi tuttu gibi. İlk 5'e yerleşince, takımdaki rotasyon ve oyun biraz daha oturdu. O da oynadığı süre zarfında, dış tehdit olarak üzerine düşeni yaptı şu ana kadar fakat bu nedenden dolayı Dominique Jones'un süreleri azaldı. Son olarak da çok etkili olamasalarda, maç içinde Nowitzki'nin bileğini burkup, ekstradan benchte oturduğu dakikalarda Steve Novak ve Ian Mahinmi de ilk kez oynama fırsatı buldular bu sezon. 

Şimdilik işler yolunda gibi. Önümüzdeki maç, cuma akşamı American Airlines Center'da, TSİ 03.30'da Philadephia, ondan sonra da arka arkaya, içeride ve dışarıda formda Hornets ile.

Hiç yorum yok: