21 Kasım 2010 Pazar

Mavericks 98-93 Hawks


Back to back'in ikinci ayağında, Philips Arena'da, Atlanta deplasmanında kazanmayı başardı Dallas. 2 maç arka arkaya kaybettikten sonra önümüzdeki hafta, sert rakiplerle oynayacağı maçlar öncesinden biraz olsun toparlanmış bir görüntü ortaya koydular.

Kısaca dün akşama değinelim. Maçın sonu, açıkçası bir önceki maç olan Bulls maçına benzedi diyebilirim. Maça hızlı başladı aslında Dallas. Maçı hep önde götürdüler. 3. periyotta fark bir ara 20 civarına çıksa da Atlanta farkı eritmesini bildi. Son periyotta maçı 94-93'e getiren Bibby'nin üçlüğünden sonra bu maç da mı gidiyor diye düşünmeye başladım fakat bu kez gülen taraf Mavericks oldu. 

Oyuncu performansları hakkında birkaç şey karalayayım. Nowitzki bugün ritm bulmakta zorlandı. 21 sayıda kaldı. Sezon başından beri eleştirdiğimiz Caron Butler'ın, bugünkü şut tercihleri daha kabul edilebilirdi fakat yine vasatı aşan bir oyun ortaya koyduğunu söylemek güç.

Terry'nin berbat Bulls maçından sonra toparlandığı açık. %60 ile oynayarak 15 sayı, 7 asist yaptı. Özellikle şu sıralar DeShawn Stevenson'ın oyununu beğenmekteyim. Geçen seneye oranla çok daha derli toplu oynadığını söyleyebiliriz. Yaratılan pozisyonlarda, boş şutları değerlendirmesini biliyor, bu da takıma bir tane daha dış tehdit kazandırmış durumda. Bu gece 4-4 saha içi ile oynayarak, 13 sayı kaydetti ve bu sezonki en yüksek sayına ulaşmış oldu. Son olarak da bu gece Marion'dan sezonun ilk double-double'ı geldi.

Kidd-Chandler ikilisini gecenin en iyi hareketlerinde görmek keyif veriyor. Güzel smaçlar izletiyorlar hakkaten, her ne kadar bu gece Clipperslı Blake Griffin tozu dumana katmış olsa da. Önümüzdeki hafta, yazının başında da dediğim gibi sert rakiplerle karşılaşacak Mavericks. Sırasıyla Detroit ile içeride oynadıktan sonra, San Antonio'da sezonun ilk Texas derbisine çıkacak takım, ardından yine Oklohama ile deplasmanda oynadıktan sonra içeride Miami ile haftayı bitirmiş olacağız. Detroit maçı, salı gecesi TSİ 03.30'da.

Maçın Özeti:


Hiç yorum yok: