4 Kasım 2010 Perşembe

Mavericks 102-101 Nuggets


Dallas Mavericks, rakımı 1.609 km olan Colorado deplasmanından 3 puanla dönüyor. 102-101'lik alınan galibiyet önemli gerçekten fakat takımda şu an itibariyle 2 tane büyük sorun var.

Birincisi, JJ. Barea sezona felaket başladı desek yeridir sanırım. Kidd'in 2. çeyrekte kenara gelmesinin ardından, Barea oyunca girince takımın bütün dişlileri bozuluyor açık şekilde. Barea eski görüntüsünden çok uzak. Oyunu iyi kuramıyor ve 2. çeyrekte Dallas çok savruk oynamaya başlıyor. Bir de yaptığı top kayıpları ile bolca transition yiyor takım bu da tüm ritme sekte vurmakta. Açıkçası şu an Carlisle'ın da yapacağı çok fazla birşey yok bana göre. 38'ine gelmiş Kidd'i ekonomik kullanmak istiyor ve öyle de olması lazım sezon sonunda diri kalabilmesi için. Bu nedenle Barea'nın süreleri ister istemez artıyor. Şu an Beaubois'yı fazlasıyla aradığımı söyleyebilirim fakat onun da dönüşünün Aralık ayını bulacağı söyleniyor. Carlisle, belki eskiden olduğu gibi Terry'i oyun içinde PG'ye çekebilir, DeShawn Stevenson'a şans tanıyabilir kısa bir süre rotasyonda yani bir şeyler yapması gerekli, Barea şu an çok formsuz çünkü.

İkinci sorun ise, Mavericks'in senelerdir kanayan yarası Nowitzki'nin yanına tam olarak bir supporter bulamaması. Nowitzki yine tek başına aldı bugün maçı. Biraz da Terry destek oldu ona sadece o kadar. Fakat  bu rol için Caron Butler esas biçilmiş kaftan olsa da, Dallas'a geldiğinden beri gerçek oyununu izleyemedik henüz. Geçen sezon ortasında geldiğinde, rolüne uyum süreci ve 2 numarada oynamaya alışkın olmadığı için tutukluğunu çok kafaya takmasam da, bu sezon 3 numaraya geçmesine rağmen hala o patlamayı yapamadı. All-Star olan Butler ile dağlar kadar fark şimdiki haliyle ki bu sene kontrat senesi, daha agresif ve istekli olmasını bekliyorum.

İlk 3 maçta rakiplerini %40'ın altında tutan Dallas, bu akşam yine iyi seviyede savunma yaptı denebilir Denver'ın %46 ile atmasına rağmen. Özellikle Chandler ve Haywood gibi 2 pivot olunca çok daha rahat oluyor takım savunmada. Chandler demişken, Raef LaFrentz, Shawn Bradley, Calvin Booth ve Erick Dampier'dan sonra, içeride agresif, Kidd'le hemen hemen her maç alley-oop yapan bir pivot görünce, mutlu oluyor insan.

Galibiyet güzel. Yalnız herşey rağmen Denver'ın da Nene, Kenyon Martin ve Chris Andersen'den yoksun olduğunu belirtmek gerek, bu galibiyet önemli olsa da, uzunsuz bir Nuggets vardı Dallas karşısında. Takımdaki durum böyle şimdilik. Dört gözle Beaubois'yı bekliyorum, o geldiğinde eminim çok daha iyi bir Mavericks izleyeceğiz. Caron Butler'ın da daha fazla sorumluluk alması gerekli. Aynı savunmaya da devam. Sıradaki maç, cumartesi gecesi yine Denver ile fakat bu kez American Airlines Center'da.

Maçın Özeti:

Hiç yorum yok: