30 Nisan 2011 Cumartesi

Playofflar'da 1. Turların Ardından


NBA'de bu gece itibariyle ilk turlar tamamlandı. Kısa kısa serilere göz atalım. Sonuçlar aşağıdaki gibi;

San Antonio Spurs 4-2 Memphis Grizzlies
Los Angeles Lakers 4-2 New Orleans Hornets
Dallas Mavericks 4-2 Portland Trail Blazers
Oklahoma City Thunder 4-1 Denver Nuggets

Chicago Bulls 4-1 Indiana Pacers
Miami Heat 4-1 Philadelphia 76'ers
Boston Celtics 4-0 New York Knicks
Orlando Magic 2-4 Atlanta Hawks

San Antonio'dan başlarsak. Açıkçası Dallas'ın, Memphis ile eşleşmesinden korkuyordum. Dinamik takımlar, pota altında Gasol ve Zach ile etkili oluyorlar, sene içinde de çok kez çelme taktılar, gerek yoktu. Zaten onlar da Spurs ile eşleşmeyi istiyorlardı, sezonun son maçlarında gerekli ayarı çektiler 8'den girebilmek için ve tarihte Mavericks'in bir kez yaşadığı, 1.'nin 8'e elenmesi vakası bir kez daha gerçekleşti. Spurs normal sezonu çok iyi geçirse de zorlu seriden tecrübesi ile galip çıkacağını düşünüyordum playofflar başlamadan ama bu kez Spurs'ün tecrübesi de yetmedi. Bu yaşlı kadro yavaştan rebuildinge doğru gider. Mutlu oldum tabi elenmelerine, onların da insan olduğunu anladık sonuçta.

Lakers-Hornets serisi de açıkçası ilginç başladı. Chris Paul'ün mükemmel bir seri geçirmesi ve ilk maçı almalarıyla saha avantajını ellerine geçirseler de Lakers'ı elemleri çok büyük sürpriz olurdu. Lakers'ta Gasol'ün oyunu hayal kırıklığı yarattı. Temennimiz Mavericks serisinde coşmaması.

Thunder-Nuggets eşleşmesinin, Mavericks-Blazers serisi ile beraber en çekişmeli seri olması bekliyordum. Fakat 4-1 ile Thunder aldı götürdü seriyi. Nuggets Carmelo Anthony takasından, son derece kazançlı çıksa da ellerinde çok iyi parçalar olmasına rağmen, takım içinde bir lider olamamasının sıkıntısını çok çekti. Kadroda çok iyi takas malzemeleri var. Yazın yapacakları mantıklı bir kaç hamle ile çok güçlü bir takım haline gelebilirler. Thunder ise her geçen gün Batı'nın zirvesinde daha fazla söz sahibi bir takım olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

Lig lideri Chicago, Indiana serisini 4-1 ile geçti ama oynadığı oyun pek çok kişiyi tatmin etmedi. Seri bana kalırsa 7. maça kadar gidebilirdi. Pacers'ın saygı duyulacak bir oyun oynadığını söyeleyebiliriz rahatlıkla. Fazladan 2 maç alabilirlerdi gayet. Chicago da bu seriden iyi dersler çıkarmak zorunda. Yoksa Atlanta karşısında çok sıkıntı çekerler.

Miami-Philadelphia serisi ise beklediğimiz gibi bitti diyebilirim. 1 maç verdiler sadece. Miami ile Boston arasındaki seri de çok enteresan ve zevkli olacak kuşkusuz. Sixers'a da teşekkür etmek gerek. Güzel maçlar izledik. Bu kadronun yapabileceği en fazla buydu bu sene.

Sonucu belki de en çok şaşırtan seri buydu. Hiç ummadığım bu seriden süpürgeler çıktı. MSG'nin atmosferinde, yıllardır playoff yapamayan New York'un 2 maç almasını bekliyordum, olmadı. Perkins'i elden çıkaran Boston'ın zorlanacağını düşünüyordum. Seriden geriye kalansa Mike D'Antoni'nin bol bol eleştirilmesi.

Magic'te de işler hiç mi hiç iyi gitmedi. Seriyi 27 sayı, 15.5 ribaund, 1.8 blok ortalamaları ile tamamlayan Dwight Howard, takım arkadaşlarından pek destek alamadı. Hidayet kayıpları oynadı ve Hawks, Bulls'un rakibi olarak adını Doğu Yarı Finali'ne yazdırdı.

Hiç yorum yok: