23 Nisan 2011 Cumartesi

Mavericks 92-97 Blazers


Geçtiğimiz geceki maçta Portland, Dallas'ı 97-92 yenerek seride ayakta kalmayı başardı. Dallas, bu maçı da kazanabilseydi, seri 3-0'a gelecek ve Portland'ın direnci iyiden iyiye kırılacaktı fakat önemli bir galibiyet alarak seriye tutunmayı başardılar.

Maçın öyküsüne gelirsek. Maça çok hızlı başladı Portland, özellikle de Wesley Matthews. Maçın genelini önde götürmelerine rağmen çok ufak farklar vardı her zaman skorda. Ancak 4. periyodun başında, Dallas'ın yediği 12'ye 2'lik seri, maçın kopmasına neden oldu. Jason Kidd ile başlayalım oyuncu performanslarına. 2 maç arka arkaya müthiş oynadıktan sonra, beklenildiği gibi bu maçta skora çok büyük katkı yapamadı, normal rakamlarına döndü. Fakat normal rakamları derken sayı bakımından diyorum yanlış anlaşılmasın tabi. Normal olamayan istatistiklerde vardı, örneğin 3 asist, 5 top kaybı gibi.

Nowitzki klasik playoff sayılarına ulaşıyor ancak bunların çoğunu düşük şut yüzdesiyle fakat bol serbest atışla yapıyor. Açıkçası her zaman, playoff döneminde çok fazla faul yapıldığı gibi gerekçesiyle eleştirilir Dirk. Ama belki ilk maçtaki birkaç pozisyonu bir tarafa koyarsak, seride genel olarak aldığı faullerin doğru olduğunu düşünmekteyim. O da 25 sayı, 9 ribaund ile mücadele etti.

Geçen maç, şapkadan çıkan tavşan misali oynayan Peja, bu maç pek etkili olamasa da şapkadan çıkan diğer tavşan Jason Terry'di dün gece. 10/13 isabeti saha içi, 5/7 üçlük isabeti ile 29 sayı kaydetti ki, playofflarda hermen hemen her zaman sinen bir oyuncunun böyle bir performans göstermesi çok şaşırtıcı. Nowitzki'ye skor anlamında destek çıkan bir oyuncu şu ana kadar hep vardı Mavericks'de ama önemli olanın, bu ismin istikrarlı bir şekilde katkı vermesi diye düşünüyorum.

3. maçta boyalı alanı biraz daha fazla kullandı takım ancak boyalı alanda Brendan Haywood gibi bir isim olunca, sinir krizleri geçirmemek elde değil. Tyson Chandler faul problemine girdiği an, sıkıntılar başlıyor hemen. Haywood öyle bir oyuncu haline geldi ki, bana göre bu ivme ile devam ederse, Dampier'dan bile daha kötü bir tablo olacak ortada. En azında Damp, ilk birkaç sene belli bir standartta katkı verdi, Haywood ise daha serbest atışlarda çemberi bile zor görüyor. Seri boyunca %16,7 ile atıyor, şaka gibi. Yakında Portland, Hack-a-Wood yaparsa şaşırmamak lazım.

Dış alanı savunmada ise sıkıntı daha fazla çekmeye başladı takım. Wesley Matthews'in üçlüklerine ve Brandon Roy'un da biraz olsun kendisine gelmesiyle, dış alan savunmasına önlem almakta zorlanıldı. 2 ve 3 numarayı savunabilmek için 4 oyuncusu var Dallas'ın elinde. Marion, Beaubois, Stevenson ve Brewer. Marion yine bu sene de yokları oynuyor, Beaubois hem formsuz, hem de ayak bileğinden sakat bu gece aktif edilip, edilemeyeceği bile şüpheli. Stevenson, adet yerini bulsun diye maçın başında 5 dakika oynayıp, bir daha oyuna adım atmıyor. O zaman Carlisle hocam, Brewer için daha neyi bekliyorsun?

Bir de hakem skandalı yaşandı tabi maçta ona da değinmek gerek. Belki bu verilen karar ile maçın galibi değişmeyecekti ya da değişme olasılığı çok zordu ama Jason Kidd'in maç sonu attığı bir üçlük sonrası 2 sayı kararı verilip, ardından itirazlardan sonra TV'den poziyonun tekrarı izlenilip, ayağın çizgide olmadığı görülüp, verdiğin kararı değiştirmiyorsan, burada kesinlikle bir art niyet vardır.

Son olarak ben Mavericks'in hala ağır bastığını düşünüyorum. Serinin belki de en kritik maçı bu maç. Eğer Dallas 3-1 yapabilirse, seri büyük ihtimal 4-1 biter. Eğer Portland 2-2'ye getirebilirse, hesaplar tekrardan yapılmaya başlanacaktır. 4. maç, bu akşam iyi sayılabilecek bir saatte, TSİ 00.00'da, yine Rose Garden'da.

Maçın Özeti:

Hiç yorum yok: