20 Nisan 2011 Çarşamba

Blazers 89-101 Mavericks


Seri, American Airlines Center'da, dünkü oynanan maçla 2-0'a gelmiş oldu ve kafalar rahatladı, moraller de gayet iyi üstelik.

Hemen maçın öyküsüne gelelim. Portland maça iyi, Dallas da bir o kadar kötü başladı. Şutlar bir türlü girmedi ve Blazers çok daha derli toplu bir oyun ortaya koyuyordu fakat ilk periyodun sonunda yakalanan 10'a 2'lik seri ile Dallas kendine geldi. 2. yarıda ise çok daha olumlu bir oyun ortaya koydu diyebiliriz takım. İyi hücumun yanına, iyi savunma da eklenince maç geldi. Son çeyrek Dallas'ın Portland'a ilk maça benzer bir şekilde sadece 17 sayıya izin verip ve saha içinde 4/10 isabette tutması da savunmanın çok iyi seviyede olduğunu gösterir nitelikte. Ayrıca takımın 2. yarıda hiç top kaybı yapmaması ise çok ama çok önemli bir istatistik bana göre. Portland'ın da yaptığı top kayıpları farkı yaratan en önemli faktördü.

Kidd ile başlayalım performanslara. Şu ana kadar kuşkusuz mükemmel bir seri geçiriyor. İlk maçtaki harika performansından sonra, dün de her ne kadar 2. çeyreğin başından sonra biraz vites küçültse de 18 sayı atarak skora önemli katkı yaptı. Nowitzki ise yine ilk maça benzer bir şekilde çok tutuk başladı maça fakat son periyotta oyuna fazlasıyla ağırlığını koyarak 33 sayı kaydetti ve maçı Dallas'a getirdi.

Bunların yanında gecenin asıl sürprizi Peja Stojakovic'ti desek yanlış söylemiş olmayız herhalde. Dallas'ın en önemli problemlerinden birinin Nowitzki'ye destek çıkacak oyuncunun olmaması olarak gösteriyoruz hep. Bu alanda Kidd'in yanına, dün gece Peja da eklendi. 5/10 üçlük isabetiyle, playoff kariyeri boyunca kariyerinin en iyi üçlük performansına imza atmayı başardı. Benchten gelerek 21 sayı kaydetti. Ek olarak, Mavericks'in dün gece benchten aldığı katkı ise tam 39 sayı.

Boyalı alanda biraz daha varlık gösterebildi bu gece takım çok iyi olmasa da yine. LaMarcus'u biraz daha iyi savundular diyebilirim. En azından yüzdesi ilk maçtaki gibi değildi. Chandler içeriden sayı bulmakta yine sıkıntı çekiyor. Kidd'in paslarıyla çok fazla beslenemiyor. Haywood da bildiğimiz Haywood gibi. Kariyer serbest atış yüzdesi %60 olan bir oyuncunun, kontrat aldıktan sonra yüzdesinin %36'ya kadar gerilemesinin açıklamasını yapmaya gerek var mı? İsabeti geçtim, top potaya bile saçma sapan gidiyor. Şu ana kadar seri boyunca 0/6, bakalım ne zaman isabet bulacak. Bir de Rick Carlisle'ın, Corey Brewer'ı rotasyona sokması gerektiğinden bahsediyordum hep, dün gece sadece 3 dakika oynama şansı yakaladı. Biraz daha fazla süre almalı.

Portland cephesinde ise Gerald Wallace bir önceki maça nazaran istatistik kağıdını dolduran iyi bir oyun oynadı. Fakat hala hazır olamayan Brandon Roy, seri boyunca şimdiye kadar varlık gösteremedi. Çok da oynamıyor zaten, maçta sadece top kaybı hanesinde 1 rakamı var. 

Kafamız rahat bir şekilde Portland'a gidiyoruz. Nowitzki'ye skor anlamında destek çıkacak biri daha lazım diyoruz hep, 2. maç Kidd yine beklentilerin üzerinde oynadı yanında da sürpriz bir şekilde Peja ağırlığını koydu. Bu tip adamlar yine çıkıp elini taşın altına koyarsa, orada da kazanabilir Mavericks. Bir maç alabilirse takım orada, 4-1 bile bitebilir seri ama Portland'ın da kendi evinde kolay teslim olacağını sanmıyorum, bakalım. Önümüzdeki maç Perşembe gecesi, TSİ 05.30'da, Rose Garden'da.

Maçın Özeti:

Hiç yorum yok: