17 Nisan 2011 Pazar

Blazers 81-89 Mavericks


Dün gece başladı playofflar. Çok da iyi maçlar oynandı. Dallas Mavericks ise AAC'de oynadığı playoff ilk tur ilk maçında, Portland'ı 89-81 ile mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

Maçın öyküsüne gelelim hemen. Beklenildiği gibi Rodrigue Beaubois ilk 5'teki yerini kaybederek, yerini DeShawn Stevenson'a bıraktı. Maç kafa kafaya gitti sayılır, ve yine beklediğimiz gibi az farkla ve düşük skorla geçen bir maç izledik. 

Çok iyi bir oyun ortaya koyduğunu söyleyemeyiz Mavericks'in. İlk çeyrek kafa kafaya gittikten sonra, 2. çeyrek Dallas savunması ile öne fırlamayı başardı. Yapılan yardım savunmaları sonucunda, Portland'ı 2. çeyrekte sadece 15 sayıda tutmak güzel. 3. çeyrekte ise rezil bir oyun oynandığını altını çizmem gerek. Arka arkaya 10 hücumdan boş dönüldü. Son çeyrek ise yapılan güzel geri dönüş galibiyeti getirse de bu oyun devam ederse fazlasıyla sıkıntı çekilebileceğini söylemek pek zor değil. 

Hücumda son derece sınırlı bir oyun ortaya koydu Dallas. Boyalı alandaki sıkıntı devam ediyor. Fazla üretken olmadı maalesef takım orada. Fazlasıyla şuta dayalı bir oyun oynandı ve bugün şutlar girdiği için maç geldi. Öne çıkan isimlere gelelim. Dün gecenin yıldızı Jason Kidd'di herhalde. 24 sayı kaydetti ve son 6 yıldaki en yüksek sayısına ulaştı. 6/10 üçlük isabetiyle playoff rekorunu kırıp %60'ı bulmak etkileyici olsa da Kidd'in her maç bu performans ile şut sokup, Nowitzki'nin skor anlamda partnerliğini yapabileceğini ön görmek hayalcilik gibi duruyor. Belki önümüzdeki maç yine çıkıp böyle atabilir ama bir noktadan sonra her maç bu şutların gerisi böyle gelmeyecektir. Kidd'e nazaran Terry, Marion hatta Barea skor yükünü daha fazla sırtlamalı diye düşünüyorum. Nowitzki'nin de tutuk bir oyun ortaya koyduğunu söylemek lazım. 28 sayı, 10 ribaund'ın zaten Dirk'in playoff rakamları olsa da 28 sayının, 20'sinin serbest atışlardan gelmesi, skor anlamında tutuk bir maç oynadığının göstergesi. Fakat yine en fazla ihtiyaç duyulan yerde çıkıp maçı getirmesini bildi. 28 sayısının da 18'i son çeyrekte geldi. 

Dallas'ın boyalı alanda sıkıntısı var dedik. Dallas pota altından 18 sayı bulurken, Portland 46 sayı buldu buradan. Özellikle Mavericks pota altını fazlasıyla seven LaMarcus Alridge, yine etkili bir oyun ortaya koydu. Bu noktada Chandler iyi savunmaya çalıştı diyebilirim ama biraz daha fazla etkili olabilir keza Haywood da. Ayrıca Barea oyunda olduğu zamanlar içeriye yüklenip, Blazers savunmasını delmeye çalıştı. Bu işi mesela Shawn Marion da daha fazla denemeli, o da bugün kayıptı denebilir.

Son olarak Rick Carlisle'ın, Portland kısalarını savunurken Corey Brewer'ı kullanmasını bekliyordum ancak hiç oyuna almadı. Bana göre kullanmalı, savunma konusunda fazlasıyla katkı verebilir bu seride. Özetle seride 1-0 öne geçmek her şeye rağmen çok güzel. Dirk'in yanında bir kaç oyuncu da skora yarım edip, boyalı alanda Dallas bu kadar pasif kalmazsa 2. maçı da alabilir takım ancak yine benzer bir senaryo ile maç izlersek seri 1-1'e de gelebilir. 2. maçı da alıp, stressiz bir şekilde seriyi Portland'a taşımak en iyisi olacaktır hem kafaların rahat etmesi hem de zaten senelerin getirdiği zayıf olan özgüvenin kırılmaması için. Serinin 2. maçı Salı gecesi 04.30'da yine AAC'de.

Maçın Özeti:

Hiç yorum yok: