7 Nisan 2011 Perşembe

Nuggets 104-96 Mavericks


Son 4 maçını kaybediyor Dallas Mavericks. Playoff öncesi takım iyi sinyaller vermiyor ve biraz da moral bozukluğu var gibi, tabii bir de yorgunluk. Yaşlı bir takımız öncelikle, artık hata vermeye başladı takım bu nedenle Carlisle ağır abilerin ya süresini azaltıyor ya da oynatmıyor. Dün de ilk 5'ten Jason Kidd ve Tyson Chandler yoktu. Tyson Chandler'ın kuyruk sokumunda hafif bir ağrı olduğu için oynayamadı ama önemli birşeyi olduğunu sanmıyorum. Kidd ise bu sezonun başından beri ilk kez maç kaçırdı fakat onun oynamama nedeni sadece dinlenme amaçlı.

Maçta, pek fazla şans bulamayan isimler kendilerini gösterme fırsatı buldular biraz. Box-Score'a bakınca, Brendon Haywood'un 19 ribauntu bularak, bu alanda sezon içindeki en yüksek sayısına ulaşsa da, benim esas dikkatimi çeken bu sezon rezalet FT oranı tutturan Haywood'un, dün gece 1/6 atması. Bunun yanında, Kidd'in olmadığı bir maçta Carlisle'ın neden hala Beaubois'yı 19 dakika süre verdiğini anlayamıyorum. Ya da Stevenson'dan sadece maçın başında 5 dakika oynatarak ne bekliyor bilemiyorum. Ben olsam şu kalan maçlarda Beaubois'yı biraz özgür bırakır, fazlasıyla da süre verir, neler yapabileceklerine bakarım.

Sezonun artık son 1 haftasına girmek üzereyiz. Önümüzdeki hafta playofflar başlayacak ve önümüzde sadece 4 tane normal sezon maçı kaldı. Belki bu saatten sonra bu kalan bu 4 maçın önemli olmadığı düşünülebilir fakat Thunder ile Mavericks'in arasında sadece 1 maç kaldı. Sezon içindeki maçlarda Mavericks üstün olsa da, Thunder'ın grubunun lideri olduğunu düşündüğümüzde, olası bir galibiyet eşitliğinde, Mavericks 4. sıraya düşmüş olacak. Bu da şu anki tabloda ilk turda New Orleans yerine, Denver ile, turun geçilmesi halinde Lakers yerine Spurs ile oynamak anlamına geliyor. Önümüzdeki maç Cuma gecesi, TSİ 03.30'da, AAC'de Clippers ile.

Maçın Özeti:

Hiç yorum yok: