1 Mart 2011 Salı

Serbest Bırakılan Oyuncular

(Corey Brewer)

Önümüzdeki yaz NBA'deki lokavt tehlikesinin de büyük etkisiyle, bu yılki trade deadline dönemi açıkçası çok sıcak geçti. Bir çok oyuncunun takım değiştirmesiyle beraber, bu sezonki takas senaryoları da sona erdi. Fakat takas konuşmalarının sona ermesi, transfer heyecanının bitmesi anlamına gelmiyor tabii ki. Salary cap için yapılan takasların ardından waive  (kontratı satın alınan) edilen oyuncu piyasası canlandı her zamanki gibi. Göze çarpanlara ve yolu Dallas'a düşme olasılığı olan oyunculara kısaca göz atalım.

En fazla dikkat çekenler içerisinde Mike Bibby, Troy Murphy, Corey Brewer, Dan Gadzuric gibi isimler var kuşkusuz. Dallas açısından konuşalım, Troy Murphy hamlesi çok şık olmaz mı takıma? Nowitzki'nin stilinde, şutu ve ribaundlarda etkili olan bir uzun. Eldeki yedek olarak tek saf  4 numaranın da Brian Cardinal olduğunu düşününce, takıma çok da iyi gideceğini düşünüyorum. Ha ama gelir mi? Miami, Boston, Lakers gibi takımlar varken gelmesi zor. Bu arada Miami demişken, NBA kaynakları Bibby'nin Heat ile anlaştığını yazıyorlar an itibariyle. Zaten beklediğimiz bir şeydi, hayat Bibby'e güzel.

Dallas Mavericks'in şu an için Sasha Pavlovic'i takıma geri getirmek istediğini okumuştum. Caron Butler sakatlandıktan sonra, Peja alınana kadar Dallas'tan 2 kez 10'ar günlük kontrat alarak aslında görevini fena yapmamıştı Sırp oyuncu. Fakat Peja gibi onun stilinde bir adam varken, takıma ne kadar gerekli orası da tartışılır.

Benim aslında şu an Mavericks'in almasını en çok istediğim oyuncu Corey Brewer'dır herhalde. Sabah Knicks'in Brewer'ı serbest bıraktığını okudum. Takas döneminde Tayshaun Prince takasının yapılmasını çok istemiştim, gerçekleşmemişti. Brewer da Tayshaun tipinde bir oyuncu olmasında rağmen, onun kalibresinde değil ancak yine takıma katkı verebilir fazlasıyla. Defansif özellikleri öne çıkan bir oyuncu, iyi atlet ve çok uzun kollara sahip. Çıkan söylentilerde de Mavericks'in kovaladığını okudum. Gerçekleşir mi peki? Emin değilim fakat yine de denemeye değer. 

NBA'deki yüzük adayı takımlar belli. Objektif olmak gerekirse her zamanki gibi yine plaseler arasında Dallas Mavericks. Bu nedenle FA oyuncuların çoğunun yüzük uğruna, bu takımlarla anlaşması daha kabul edilebilir. Fakat ortada başka bir durum daha var, o da Mavericks'in geçtiğimiz offseasondan beri mid-level exceptionı kullanmadığı. Yazınki lokavt tehlikesi kapıda, mutlaka kendilerini garanti altına almak isteyeceklerdir oyuncular, işler yine de belli olmaz diyelim...

Hiç yorum yok: