2 Mart 2011 Çarşamba

Mavericks 101-93 Sixers


Dün Wells Fargo Center'da,  NBA'de Şubat ayının koçları seçilen,  Rick Carlisle ve Doug Collins karşı karşıya geldi. San Antonio Spurs'ün de Grizzlies'a kaybettiği gece Dallas'ın kazanması çok önemliydi ve Mavericks deplasmanda galip gelerek arka arkaya 7. galibiyetini kazanmış oldu.

Maç genel olarak kafa kafaya gitti diyebiliriz. Maçı getiren, Terry'nin harika hücum performansı ve maçın son bölümlerinede yapılan güzel savunmaydı. Terry dedik, onunla devam edelim. Dün gerçekten çok iyi bir hücum performansı koydu ortaya. 13/18 isabet oranı ile oynayarak 30 sayı kaydetti ve bu sezonki en yüksek sayısına ulaştı. Özellikle All-Star arasından sonra çok iyi bir ritm bulduğunu söylemek gerek, istikrarlı bir performans ortaya koymaya başladı. 6. Adam ödülü için de her geçen gün şansını daha da arttırıyor bu oyunuyla.

Kidd hakkında da birkaç şey karalamak gerekiyor herhalde. 37 yaşında olup, ayakları her geçen yıl daha da yavaşlamasına rağmen hala triple-double yapabilecek kalibrede olabilmesi şapka çıkarılacak cinsten bir olay. Daha ilk çeyrekte 6 asist yapmasıyla zaten sinyalini vermişti triple-double'ın. Maçın son anında da çektiği ribaund ile de kariyerinin 107. triple-doubleını yapmayı başardı. Bunu başardığı an, acaba bu istatistiği yapan en yaşlı oyuncu oldu mu diye düşündüm fakat değilmiş. Bunu 40 yaşında gerçekleştiren Karl Malone'daymış bu ünvan, bu da ek bir bilgi olsun.

Maçın üzücü olayına gelelim. Sezonu kapatan Caron Butler'ı ayrı bir tarafa koyarsak, çok kısa bir süredir tam kadro basketbol oynamaya başladı Dallas. Ancak dünkü maçın 2. çeyreğinde ribaund mücadelesinde ayak bileğinden sakatlanan Chandler, soyunma odasına gitti ve maç sonuna kadar da dönmedi. Baştan söylemek gerek, Chandler'ın olmadığı Mavericks'ten kimse bir şey beklemesin, pota altında dağılmanın yanında, Chandler ekseni Carlisle'ın yaptığı ilginç ama başarılı alan savunması da yalan olur. Carlisle, maçtan sonra yaptığı açıklamada dönüşü için kesin bir süre şu an için verilemeyeceğini belirtse de ben açıkçası durumunun çok da vahim olduğunu düşünmüyorum. Soyunma odasına giderken durum o kadar da kötü değildi fakat yine de birkaç maç kaçıracak muhtemelen.

Chandler'ın sakatlığında, Haywood ve Mahinmi'nin süreleri artacaktır. Fakat Haywood'un kafasının basketbolda olmadığı da açık. Ciddi bir konsantrasyon zaafının olduğunu düşünüyorum. Bunun en güzel örneği de geçen sezon %57 civarında serbest atış atmasına rağmen bu sezon bu yüzdenin %35'e kadar gerilemesi. Dün de 1/6 isabetle attı ki akıllara zarar gerçekten. Ligin bu kadar iyi serbets atış kullanan takımına bu yakışmıyor maalesef. Bu yaz yüklü kontratı aldıktan sonra, bu kadar yatacağını tahmin etmiyordum açıkçası. Artık sevinebiliriz, elimizde nur topu gibi 2. bir Erick Dampier var !

Dallas şu an Batı Konferası'nda, Spurs'ün arkasından 2. sırada. Eğer Nowitzki'nin 10 maç civarında maç kaçırması olması belki de şu an lig lideri olacaktı takım. Neden mi? Şöyle bir istatistik vereyim, Nowitzki'nin oynadığı maçlarda Mavericks'in galibiyet yüzdesi .824, ligin zirvesindeki Spurs'ün ise toplamda galibiyet yüzdesi .817. Batı'yı 1. bitirmek tabii ki önemli çünkü işin ucunda olası bir Batı Yarı Finali'nde Lakers ile karşılaşmaktan kurtulmak ve Batı Finali'ne daha diri girmek var. Playofflar için daha çok konuşacağız ama tek istediğim o döneme sağlıklı girebilmek.

Neyse, lafı çok uzattım. Kısacası Mavericks iyi yolda şimdilik. Takımın önünde Pacers, Grizzlies ve Timberwolves maçaları var. Fikstür kolay sayılır. Galibiyet serisi daha da artabilir. Önümüzdeki maç Cuma gecesi TSİ 03.30'da Pacers ile American Airlines Center'da.

Maçın Özeti:


Hiç yorum yok: