5 Mart 2011 Cumartesi

Pacers 108-116 Mavericks


Çok iyi oynamadan da kazanabilmek güzel. Özellikle savunma konusunda pek iyi değildi takım dünkü maçta ama ortaya koyulan hücum performansı ile arka arkaya kazanılan 8. galibiyet geldi.

Öncelikle gerçekten savunma konusunda sıkıntı yaşadığı açık Dallas'ın bu geceki maçta. İlk çeyrek 33 sayı yemek pek iyi bir istatistik olmasa da maçın ilk yarısında Pacers potasına 68 sayı göndermek de o kadar iyi bir istatistik. Bu biraz da Indiana'nın basketbol stilinden kaynaklanıyor aslında. Dün Dirk 29 sayı kaydetti. Sadece 12 şutta 29 sayıyı görmesi, ne kadar yüzdeli ve verimli oynadığını anlatamaya yetiyor sanırım. 

Nowitzki'ye skor anlamında en önemli desteği, her geçen gün 6. Adam ödülüne iyiden iyiye göz kırpan Terry'den geldi. Onun da 21 sayı, 6 asistlik performansı galibiyette önemli rol oynadı. Bunlara ek olarak, bir detay vermek lazım Kidd ile ilgili. Dünkü Pacers maçında, kariyerinin 2445. top çalmasını yaparak bu alanda NBA tarihinde 3. olan Gary Payton'a yetişti. Muhtemelen ilerleyen dönemlerde de 2514 top çalma ile 2. sırada olan Michael Jordan'ı da geride bırakacak. Fakat 3265 ile 1. sırada olan John Stockton'ı da geçmesi zor görünüyor.

Chandler'ın durumu hakkında da bilgi vereyim. Geçen maç ayak bileğinden sakatlanarak, soyunma odasına gitmiş ve bir daha da dönmemişti. Çekilen MRI sonuçlarına göre haberler iyi, negatif çıkmış ve o açıklamadan sonra en az 2 maç kaçıracağı belirtilmişti. Çok fazla uzamaz umarım. Onun yokluğunda ise Brendan Haywood ve Ian Mahinmi'nin süreleri arttı haliyle. 2 oyuncu toplamda 17 sayı, 10 ribaundda kaldı.

Son olarak, yeni Maverick Corey Brewer dün takıma katılarak ilk maçına çıktı. Maçta 5 dakikada 5 faul alması iyi bir başlangıç olarak durmasa da ilerleyen günlerde düzeleceğinden eminim. Önümüzdeki maç TSİ pazar gecesi 02.30'da, içeride Grizzlies ile.

Maçın Özeti:


Hiç yorum yok: