11 Mart 2011 Cuma

Knicks 109-127 Mavericks


Grizzlies yenilgisinden sonra zorla alınan Timberwolves galibiyeti ve komik şekilde kaybedilen Hornets maçından sonra, coach Rick Carlisle; "Bizim çocuklar soft, dirençsizler abisi" gibi bir açıklama yapmıştı ve back to back'in 2. ayağında dün akşam Mavericksli oyuncular çok iyi bir oyun ortaya koyarak, Carlisle'a cevap vermeye çalıştılar, başarılı da oldular.

Öncelikle Carlisle'ın açıklamalarından başlayalım. Komik şekilde Grizzlies maçının kaybedilmesinden sonra, çok zor alınan Minnesota maçı ve New Orleans maçında son 1.17 dakikaya 7 sayı önde girilip maçın verilmesi Carlisle'ın hakılı olarak sinirlerini bozmuştur. Ortada bir gerçek var ki, o da Dallas Mavericks'in çok hızlı öne geçtiği maçlarda, rakibinin maçın sonlarında yakalamasına izin vermesi. Mavericks bu tip maçları genelde kazandı ama 3 tane maç vardı ki gerçekten söyleyecek söz bulmakta zorlanırız sanırım. Bir tanesi geçen ay yaşanan Denver maçı diğerleri ise bu hafta kaybedilen Memphis ve New Orleans maçlarıydı. Fikstüre baktığımda bu kaybedilen maçların zararının çok daha fazla olacağını düşünmüştüm. Çünkü nefesini ensemizde hissettiğimiz Lakers'ın her geçen gün bir adım daha Dallas'a yaklaşması ve Mavericks'in önünde Knicks, Lakers, Blazers gibi maçların olduğunu düşününce bu endişe bir kat daha artıyordu. Neyseki dünkü alınan New York galibiyeti ve Lakers'ın Miami'de kaybetmesi takımın bu konuda rahat nefes almasını sağladı. Pazar gecesi Dallas, Lakers ile yapacağı maçı da alırsa biraz daha rahatlayacak bu konuda.

Neyse, başlıkla alakalı konumuza dönelim şimdilik. Sezon başından beri Mavericks, en ilk yarı iyi performanslarından birini gösterdi bana göre 2011 Knicks karşısında. Bunun altında tabii ki Mike D'Antoni'ninde basketbol anlayışı da yatıyor kuşkusuz ama ne olursa olsun daha ilk yarıdan 72 sayıya ulaşıp, Knicks'e 21 sayı fark atmak başarıdır sanıyorum.

En fazla öne çıkan oyuncu da Shawn Marion'dı dün akşam. Bir maç önce kaburgalarından sakatlanmıştı ve oynayıp oynamayacağı belli değildi. Maçtan sonra yaptığı açıklamada biraz rahatsızlık duyduğunu belirtmiş ama çok da kötü değilmiş durumu. Marion'ı öne çıkaran oyunu ise 22 sayı, 9 ribaundluk katkısıydı. Ancak daha da önemlisi Carmelo Anthony'i çok iyi savunarak 5/15 isabet oranında tutmasıydı diyebilirim. 

New York galibiyeti güzel oldu. Nefes aldırdı takıma. Esas sınavı cumartesi gecesi TSİ 04.00'da içeride Lakers karşısında veriyoruz. Batı 2.liği ve karşı tarafa mesaj verebilmek için çok kritik bir maç...

Maçın Özeti:

Hiç yorum yok: