9 Mart 2011 Çarşamba

Ricky Rubio Takası ?


Bugün bir haber gördüm. Mark Cuban'ın, yazın takas ile Ricky Rubio'yu getireceğini okudum. Yapabilir mi bu tip birşeyi peki? Bilemiyorum. 2009 Drafti'nin, 5. sırasından seçilmişti Rubio ama NBA'de tek bir maç bile oynamadı, Avrupa'ya döndü. Yazınki Dünya Şampiyonası'nda pek de iyi değildi, bu sezonsa üçlük yüzdesi de pek iç açıcı değil. Zaten en büyük eksikliği şutu.

Şutunun kötü olmasının yanında, Minnesota taraftarlarından da soğuttu kendisini. Her zaman Minnesota'da ne yapacağım diyerek isteksizliğini dile getirip, mesela her zaman New York'ta oynamak, büyük şehire gitmek istediğini söyleyen bir oyuncu oldu. David Stern'ün Rubio'yu karşısına alıp, bu ligin işleyişini anlatması gerekli. Draftten gelen çok iyi adamlar, bir önceki sezonun başarısız takımına giderler, bu kadar basit. Ligdeki takımlar arasındaki güç dengesi hep böyle sağlandı. Gerçi o denge gitgide bozuluyor ya, neyse...

Konumuza dönelim. Mark Cuban ve Donnie Nelson'ın bu takası yapmak istemelerinin nedeni belli sanıyorum. 2012 yazında kontratı bitecek ve muhtemelen emekli olacak Jason Kidd'in yerine, yavaş yavaş Rubio'yu monte etmek. Şu an için ortada somut bir şey yok sadece Cuban arzusunu belirtmiş, keşke biz draft etseydik demiş. Olacakları hep beraber bekleyip, göreceğiz artık. 

Bir de takas dönemi yeni bitti, nereden çıktı bu haber demeyin; Dallas Mavericks'te transfer bitmez... :)

Hiç yorum yok: