4 Mart 2011 Cuma

Corey Brewer Mavericks'te !


Geçen yazımın son bölümünde değinmiştim gelme ihtimalini ve dediğim senaryo gerçekleşti. Corey Brewer'ın, Dallas ile resmi olarak imzaladığı günden tam 1 yıl önce, Minnesota ile Dallas'ın oynadığı 5 Mart 2010 tarihindeki maçta, Brewer'ın dirseği, Jason Terry'nin yüzüne gelerek, Terry'nin elmacık kemiğinin kırılmasına neden olmuştu. Hatta Terry'nin bir ara Jet-I Knight diye çağrılmasına da sebep olmuştu bu sakatlık. Bu olaydan tam 1 yıl sonra da Brewer'ın Mavericks'e gelmesini de bir detay olarak vereyim öncelikle.

Neyse konumuza gelelim. Geçen postta yazdığım gibi, Brewer'ın Knicks tarafından serbest bırakılmasından sonra açıkçası ben Dallas'a nazaran Celtics, Lakers ya da Heat gibi daha iddialı bir takım ile anlaşacağını düşünüyordum fakat yazdan beri Cuban'ın kullanmak istemediği mid-level exception'ın da elde olduğunu düşününce, kafamda bir acaba da yok değildi. Çünkü Mavericks'in elinde hala mid-level'ın olması demek, hem diğer takımlara nazaran oyuncuya daha fazla ücret vermek, hem de NBA'de olası bir lokavt öncesi oyuncunun uzun süreli bir kontrat alması ve en azından lokavta kadar önünü görüp, kafasının rahat olması anlamına geliyor. Bunun ölçüsünde de yıllık olarak, mid-levelın yaklaşık yarısını vererek, toplamda 3 yıllık 7.5 milyon $'a, gayet kabul edilir bir kontrat aldı Corey Brewer Mavericks'ten.

Peki ne katabilir Brewer Mavericks'e? Açıkçası öyle çıkıp, arada birkaç maç 30 sayılar falan atmasını beklemek hayalcilik olur ancak savunma konusunda çok iyi parça kadroya katıldı. Özellikle son birkaç senedir, Dallas'ın rakiplerin 2-3 numaralarını savunma konusunda çektiği sıkıntıyı görmeyen yok sanırım. Bunu mevcut takımda yapabilecek sadece Rodrigue Beaubois vardı ama onun da ölçüleri SG'a nazaran biraz kısa olduğu için bu konuda elde bir alternatif daha olması gayet iyidir diye düşünüyorum. Savunma konusunda eldeki diğer oyuncuların ayakları artık iyice yavaşlayan Kidd ve yine yaşı itibariyle eskiye nazaran daha yavaş olan Marion'ın olduğunu düşününce, Brewer hamlesi daha da güzel duruyor. Rotasyona da esneklik katacağı kesin. 3 numara oynamasının yanında, Nowitzki'nin kenarda olduğu zamanların ufak bölümlerinde 4 numarada da deneyebilir onu Rick Carlisle.

Playoff döneminde de olası eşleşmelerde Mavericks'in Spurs, Lakers gibi takımlarla karşılaşacağını göz önüne alırsak, Ginobili ve Kobe gibi oyuncuları savunmak, yavaşlatmak konusunda oldukça işe yarayacağını düşünüyorum Brewer'ın. Ayrıca Kidd'in yanına Chandler'dan başka bir tane daha alley-oop'u bol olan oyuncu geldi. Bol bol izleyeceğimizi düşünüyorum onlardan. Bir de bunlara ek olarak, Mavericks yaşlı bir takım. Rodrigue Beaubois ve Tyson Chandler'ı ayrı bir tarafa koyarsak, takımdaki bütün önemli oyuncuların 30 yaş üzerinde olduğunu görüyoruz. 25 yaşında, gayet iyi bir rol oyuncusunun kadroya eklenmesi de bu açıdan bakınca yine iyi bir hamle durmakta.

Ben açıkçası takasın son anında kadar, Tayshaun Prince-Caron Butler takasını istemiştim. Fakat Prince kalibresinde olmasa da ondan daha atletik, size açısından benzer ve çok daha genç bir oyuncunun takıma katılmasını da sevdim diyebilirim. Hayırlı olsun.

*Mid-Level Exception: Salary Cap'in üzerinde olan takımlara verilen yaklaşık olarak 5.8 milyon $ civarındaki istisna. Bu istisnanın tamamı ya da bir kısmı ile takımlar serbest oyuncularla imzalayabilir.

Hiç yorum yok: