7 Mart 2011 Pazartesi

Grizzlies 104-103 Mavericks


Memphis Grizzlies'ın, Mavericks'e ters geldiğini dün bir kez daha gördüm. 2 takımın aralarındaki maçlarda NBA tarihi boyunca 50'ye 13 üstünlüğü olsa da, son 10 maçın da 6'sının Memphis galibiyeti ile bittiğini söylemek gerek. Dün maçı sadece ilk yarısını izlemekle yetindim. İlk yarı sonunda, 17 saylık üstünlük olunca ve ertesi gün erkenden kalkmam gerektiği için uyumaya karar verdim ama American Airlines Arena'da hiç de beklenmedik bir yenilgi almış takım.

Öncelikle Spurs'un Lakers'a kaybettiği gece, Dallas'ın da kaybetmesi çok kötü. Eğer bu maçı alınsaydı bir adım daha yaklaşılacaktı Spurs'e. Memphis'in çok ilgin bir takım olduğunu söylemek gerek. Ne zaman işler iyi gitse, ortaya çıkıp çomak sokuyorlar. Dünkü maçın 3. periyodunda 41 sayı yemek  ne demek? İnanılmaz ve bir o kadar acı bir istatistik. Resmen dökülmüş takım 2. yarıda. Yine de 3 saniye kala Nowitzki'nin basketiyle maç geliyormuş ama Zach Randolph buna izin vermemiş. Hiç hesapta olmayan bir mağlubiyetti. 

Beaubois'yı ilk yarıda çok beğendiğimi belirtmeliyim yalnız. Maça harika başlayarak, 6 dakikada 12 sayı üretti ve maçı 14 dakika oynayarak 15 sayıda tamamladı. Carlisle, Roddy döndüğünden beri yaklaşık 15 dakika süre tanıyor. Biraz daha ritm bulmasını bekliyor diye düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda arttıracaktır dakikalarını.

Bir de ufak bir detay vereyim. Dallas Mavericks 1999 yılından beri, 999 maçtır arka arkaya 3 sayılık basket kaydediyordu. Dün akşamki Memphis maçıyla bu seri 1000'e çıktı. Mavericks bu ünvanı geçtiğimiz günlerde, 986 maçlık serisi olan Toronto Raptors'ın elinden almıştı. 

Son olarak, son 20 maçın 18'ini kazandı takım. Kaybedilen 2 maç da son anlarda komik şekilde verilen Denver ve 17 sayıdan verilen dünkü Memphis maçı. Çok basit yenilgiler bana kalırsa, çok rahat uzun bir galibiyet serisi yapabilirdi takım ama olmadı. Zaten önemli olan artık Lakers'ın arkasına düşmemek Batı'daki sıralamada. Önümüzdeki maç, bu akşam TSİ 03.00'da deplasmanda Timberwolves ile. 

Maçın Özeti:

Hiç yorum yok: