22 Eylül 2010 Çarşamba

Oyuncuları Tanıyalım: Rodrigue Beaubois

Dallas Mavericks tarihinin herhalde en başarılı, en iyi çaylaklarından biri oldu Rodrigue Beaubois ya da nam-ı diğer Roddy Beaubois şu ana kadar. İsmi, yazıldığının aksine çok aksine bir şekilde "Boubua" diye okunmakta, çevremde insanlar çok değişik şekilde okuyabiliyorlar, yeri gelmişken onu da belirteyim dedim. Beaubois, 24 Şubat 1988, Fransa, Pointe-à-Pitre, Guadeloupe doğumlu. NBA oyuncularından Fransız Mickael Pietrus'un sponsor olduğu Guadeloupe'deki bir basketbol kampında yıldızı parlamış. Önünün açılmasında Pietrus'a minnettardır herhalde kuşkusuz. 

Profosyonel kariyerine 2006 yılında, Erman Kunter'in çalıştırdığı Cholet Basket'te başlayan Beaubois, 2009 NBA Draft'inde 1. tur, 25. sıradan Oklahoma City Thunder tarafından seçildi. Ancak seçildiği akşam, 2. tur draftı ve B.J. Mullens karşılığında Dallas Mavericks'e takas oldu. Roddy, 1.83 boyunda ve 77 kiloda. Müthiş atlet olması ve deliciliği, onu Dallas'ta bu konudaki ender oyunculardan yapıyor. Ek olarak, mükemmel hızı ve kendi şutunu yaratabilmesi onu daha da tehlikeli hale getiriyor. Geçtiğimiz sezon, belki de verilen her şansı harika kullandı desek yeridir. Elinden gelenin en iyisini yaptı. 27 Mart 2010 akşamı, Golden State'e karşı attığı 40 sayı ve bulduğu 9-11 üçlük isabetiyle, bir anda dikkatleri üzerine çekmişti.

2010 yazındaki basketbol sporu olarak hedefim Rodrigo Beaubois'nın yaz ligi maçlarını ve Dünya Şampiyonası'nı izlemekti fakat olmadı. Beaubois'nın daha yaz başında ayağının kırılması, oyununu bir kaç kademe daha yukarı taşıyabileceği dönemde hem onun hem de Dallas Mavericks için büyük şanssızlıktı. Ameliyatından sonra ayağına platin takıldı ve hala o platin duruyor ayrıca Fransa Milli Takımı ile Dünya Şampiyonası'nı da kaçırdı tabii bununla beraber,  onu çıplak gözle izleme fırsatını da kaçırdık haliyle. 

Beaubois'nın çaylak kontratı devam etmekte. Bu sene 1.15 milyon $ alıyor ve önümüzdeki 2 sene takım opsiyonu bulunmakta. Gayet ucuz bir paraya, çok yetenekli ve gelecek vaadeden bir oyuncu var şu an elinde Mavericks'in. Bu sene Rick Carlisle tarafından, geçtiğimiz yıla oranla çok daha fazla şans bulacaktır bence. Terry ile guard rotasyonu için ilk opsiyon olacak. Geçtiğimiz sezon genelde 2 numara oynasa da, Carlisle'ın onu oyun kurucu guard pozisyonuna yerleştirmek istediğini okumaktayız ve verdiği demeçlerde de bunu belirtmekte fakat bu pozisyonda oynayabilmesi için, saha görüşü ve oyun kurucu özellikleri tam olarak yerine oturmuş değil. Ancak Kidd gibi bir usta ile çalışacağını düşününce bu özelliklerini rahatlıkla geliştirebileceğini söyleyebiliriz. Bu sene özellikle bu konuda yoğunlaşırsa, önü daha açık olacaktır kuşkusuz. Ayağı kırıldıktan sonra, güçlendirmelere devam ediyormuş. Atletikliğini ve hızını kaybetmemesi çok mühim bir konu. Sezon açılışına yetişecek büyük ihtimal. Ben çok umutluyum ondan, umarım sakatlık olmadan, oyununu geliştirmeye devam eder, bu potansiyel boşa gitmemeli.

Hiç yorum yok: