17 Eylül 2010 Cuma

Brian Cardinal, Bobby Simmons, Steve Novak ?

Tim Thomas'ın beklenmedik şekilde tekrardan baketbolu bırakışı, Nowitzki'yi kısa süre yedekleyecek, bir 4 numara eksiğini tekrardan açığa çıkarmıştı. Hemen harekete geçilmiş. Haberin kaynağı NBA.com. Gelebilmesi en olası oyuncu Brian Cardinal olarak duruyor şu an için. Diğer adaylar ise, Bobby Simmons ve Steve Novak.

Brian Cardinal 33 yaşında. Kariyerinde çıktığı, 356 maçta, 5.4 sayı, 2.7 ribaund ortalaması yakaladı.  Nowiztki'ye benzeyen bir stile sahip. Orta mesafe şutu var, yeri geldiğinde dış tehdit de olabilir zaman zaman. Kariyer serbest atış oranı, %85. Kariyerinin en iyi sezonunu, 2003-2004 yılında Warriors'ta geçirmiş ve ardından Memphis'ten kariyerinin en iyi kontratını kapmıştı. Orada 4 sezon oynadıktan sonra, 2 sezon da Minnesota'da ter dökmüştü.

Bobby Simmons ise, NBA'e NBDL'den gelmişti. 2004-2005 sezonunda, Clippers forması ile 16.4 sayı ve 5.9 ribaund ortalaması tutturarak Yılın En Çok Gelişme Gösteren Oyuncusu ödülünü kazanmayı başarmıştı. Ertesi sezon Milwaukee'den aldığı 5 yıl, 47 milyon $'lık kontrattan sonra, o da kontratın üzerine yatan oyuncuların arasına katılmıştı. Boyu 2.01 civarında olduğu için, tam olarak 4 numara oynaması zor. Esas pozisyonu 3 numara. O nedenle bence alternatif tercih olacaktır.

Steve Novak'ın da Nowitzki'nin 3-5 boy küçüğü olduğunu söyeleyebiliriz rahatlıkla. 2.10'luk boyuna göre mükemmel bir şutu var. Kariyeri boyunca tutturduğu %85'lik FT oranı ve önemli bir dış tehdit olması takım için cazip olabilir. 2006 yılında da NCAA, 3'lük yarışmasını kazanmıştı. 26 yaşında ve 4 yıllık bir NBA kariyerine sahip. İlk 2 yılını Houston'da, diğer 2 yılını Clippers'ta geçirdi. Kariyer ortalamaları da 4.1 sayı, 1.1 ribaund. 

Benim bu 3 isim içinden son tercih edeceğim en iyi kariyere sahip olmasına rağmen Bobby Simmons olur, takımda Caron Butler, Shawn Marion gibi isimler varken. Brian Cardinal ise gelmiş 33'üne, benzer katkıyı Steve Novak da verebilir bana göre. Zaten Nowitzki'yi en fazla, Shawn Marion'nın da yeri geldiğinde 4 oynadığını işin içine katarsak, en fazla 5-10 dakika civarı yedekleyecek birinden bahsediyoruz. Artık gelişmeleri bekleyeceğiz.

Hiç yorum yok: