21 Eylül 2010 Salı

Oyuncuları Tanıyalım: J.J. Barea


Barea ile seriye devam ediyoruz. Aslında tam adı Jose Juan Barea, Porto Riko'lu oyuncunun. Jamie Barea ile Marta Morta'nın çocukları olan Barea, 1984, Mayagüez doğumlu. 17 yaşına kadar burada yaşayan Barea, kolej için Miami'nin yolunu tutar ve NBA'e gelene kadar NCAA'den, NBDL'e arada ne varsa tüm liglerde oynamayı başarır.

Öncelikle Barea'yı çok sevdiğimi söyleyebilirim. Bazı oyuncular vardır, takımın çok önemli bir parçası olmasa da taraftarları tarafından çok sevilir. Barea da yürekli, özverili oyunuyla Amerika'daki Dallas Mavericks taraftarlarının da sevgisini kazanmış durumda. Boyu 1.83, kilosu 80 civarı. 1 ve 2 numaraları oynayabiliyor. Fakat stili şutör guard için uygun olsa da, size açısından bu pozisyon için pek yeterli durmuyor. Biraz 1.5'tan 2 gibi oynasa da dönem dönem iki numara da oynayacaktır. Oyununun en büyük artısı, boş kaldığında ceza üçlüklerini kesebilmesi ve içeri fena olmayan driveları, fakat en büyük handikapı saha görüşün çok iyi olmaması ve asist özelliği olması gereken seviyenin altında seyretmesi.

Barea, 2006 NBA Draft'ine girmiş fakat hiçbir takımın ilgisini çekmemişti. Undrafted olmasına rağmen, ligde yer edinebilmiş ender oyunculardan olması diğer bir özelliği Barea'nın. Kariyeri boyunca Dallas Mavericks forması ile  234 maça çıktı Barea ve ortalama 16.1 dakika süra aldı. Bu süre zarfı içinde de 6.3 sayı, 2.7 asist ve 1.7 ribaunt ortalamaları yakaladı. Bu yaz ise ülkemizde düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 16.8 sayı, 5.4 asist ortalamaları yakalasa da üçlük çizgisinin gerisinden sadece %26 gibi düşük bir oranda kalması hayal kırıklığıydı diyebilirim. 

Mavericks, bu yaz biten bitecek kontratının, takım opsiyonunu kullandı ve şu an 1.8 milyon$'lık biten kontrata sahip. Bu sezonki akıbetini biraz da Rodrigue Beaubois'nın durumu belirleyecek desek pek yanlış olmaz sanırım. Beaubois, Rick Carlisle tarafından Jason Kidd'in yedeği olarak tercih edilirse, Barea da Butler'ın yedeği olarak 2 numarada oynayacaktır. Fakat Beaubois 2 şutör guard yedeği olarak düşünülürse, daha verimli olacağı 1 numaraya kayacaktır. Ancak kesin birşey var; o da, yine elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğidir.

Hiç yorum yok: