18 Eylül 2010 Cumartesi

Oyuncuları Tanıyalım: Alexis Ajinca

NBA 2010-2011 sezonunu yavaş yavaş yaklaşmakta, oyuncuları tanıtmaya karar verdim teker teker. Alexis Ajinca ile seriye başlıyoruz.

Alexis Ajinca, bu offseasonda yapılan Erick Dampier - Tyson Chandler eksenli takas ile Dallas'a geldi. Açıkçası takasta capfiller olarak kullanıldığını söylesek daha doğru olur sanıyorum. 1988, Saint-Etienne, Fransa doğumlu. Benden yaklaşık sadece 1 yaş büyük olan birinin 2.13 boyunda olduğunu düşününce bazen moralim bozulmuyor değil. Ha, benim de boyla alakalı bir sorunum yok ama 1.78 nerde, 2.13 nerde! Çok uzun kollara sahip olması güzel, bu özelliği onu iyi bir blok tehditi yapıyor. Şut tekniği de fena değil bence. Serbest atışlarda gayet başarılı. Fakat boyuna göre çok zayıf olduğunu belirtmemiz gerek. Sadece 99.8 kilo olması, 2.13 boyunda ve pivot oynayan bir oyuncu için büyük eksiklik şu an için ve lige tam olarak hazır olmadığının göstergesi.

Ajinca, 2008 NBA Draft'inde 1. tur 20. sıradan, Charlotte Bobcats tarafından seçilmişti. 2 yıllık NBA kariyerinde, sadece 37 maçta forma giyebildi ve ortalama 5.7 dakika süre alarak, 2.2 sayı, 0.9 ribaunt ortalamaları tutturdu. Geçtiğimiz sezonun büyük bir kısmını NBDL takımlarından Maine Red Claws'da geçirdi. Ocak ayında, Austin Toros karşısında, 26 sayı, 13 ribaunt ve 11 blokluk mükemmel triple-double performansıyla dikkat çekmişti. Ek olarak, geçen sezon NBDL'de All-Star oldu. Fakat başparmağından sakatlandıktan sonra, sezonu kapadı.

Ajinca'nın 3 yıllık kontratı var bulunuyor şu an için. Bu sezon 1.47 milyon $ alacak, önümüzdeki 2 sezon da takım opsiyonu bulunmakta. Bu sezon, Ajinca'nın size açısından gelişmesi gerek. Çok fazla izleme şansı bulamasam da pek çok yerde potansiyelli bir uzun olduğunu okudum. Sadece 22 yaşında olması, önünde çok uzun bir yol olduğu anlamına geliyor. Ancak kafalardaki soru işareti, bu potansiyeli ne kadar kullanabileceği. Bu sezonki ilk hedefi biraz kaslanmak ve kalıplaşmak olmalı. Takımda bu sezon genelde garbage timelarda süre bulabilecek. İlk başarması gereken, Brendan Haywood ve Tyson Chandler'dan sonra takımın 3. pivotu olması olacak. Bunu yapmak için de, Ian Mahinmi ile rekabet etmek ve Carlisle'ın gözüne girmek zorunda.

Hiç yorum yok: