6 Mayıs 2011 Cuma

Staples Center'ın Ardından | 2-0 !


Okul o kadar yoğun ki, buraya değil yazı yazmak, internete girebilmek bile sorun şu günlerde benim için. Belki de en fazla güncel olmam gereken şu günlerde çok boşladık belki burayı ama zaten elimizden geldiğince diyoruz hep. Neyse ki maçlar gece olduğu için zaman sıkıntısı olmuyor maçları izlemekte de sıkıntı yaşamıyoruz. 

Neyse gelelim seriye. Kim bilebilirdi ki, Mavericks'in Staples Center'daki 2 maçı da alacağını. Açıkçası takım 1 maç çaldığında, işlem tamamdı bana göre. 1-1 döneceğimizi düşünüyordum ama 2-0'lık skor çok ama çok sürpriz oldu. Peki sezon içinde Dallas'ın üzerinde büyük üstünlük kuran Lakers karşısında, serinin 2-0'a gelmesi nasıl gerçekleşti? En basit tabirle, Dallas'ın Blazers serisinden sonra, o senelerdir kaybettiği özgüveni tekrardan bulması ve seriyi bariz şekilde Lakers'tan çok daha fazla istemesi.

Lakers'ın durumu çok vahim ne yalan söyleyeyim. Bynum pota altında hala etkili, özellikle 2. maçta hücum ribaundlarında çok fazla etkili oldu ama Gasol playoffların başından beri yokları oynuyor. Nowitzki karşısında etkinliği çok ama çok az, hiç savunamıyor Nowitzki'yi. Lakers'ın en büyük probleminin dış atışlar olduğunu söylemiştim. Resmen dökülüyorlar dış atışlarda. Son maç 20'de 2 isabetleri var sadece. O gelen 2 isabet de maçın son anlarıydı, koptuktan sonraydı diyebilirim. Bir ara 15'te 0'dı o istatistik. Bir takım şampiyonluğa oynuyorsa, bir şekilde belli bir standart tutturmalı diye düşünüyorum.

Gelelim Mavericks'e. Herkes elinden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışıyor. Nowitzki'yi ayrı bir tarafa koyarsa, bir oyuncu atamayınca yerine hemen diğeri devreye giriyor. Buna en güzel örnek Porto Riko'lu Barea. 2. maçta, Lakers boyalı alanına yaptığı drivelar ile çok kritik katkılar buldu mesela. Chandler da Bynum'un arkasında çok iyi duruyor. Takımın resmen enerji kaynağı savunmada. Hücumda da çok daha agresif bu seride açıkça. Bir de Haywood'un hakkını vermek gerek herhalde. Biraz olsun kendine geldi bu seride. Lakerslı oyuncuları potadan püskürtüyor adeta. Savunmada 2 maç itibariyle çok şey verdi takıma, helal olsun diyorum. Chandler faul problemine girdiğinde de iyi bir alternatif konumuna geldi. Ayrıca Nowitzki de çok iyi bir seri geçiriyor. Bulduğu sayılara şöyle baktığımızda, zaten demek istediğin çok net olarak anlaşılacaktır sanıyorum.

Kobe'yi savunmak da çok mühim. Rick Carlisle belli şeyler denedi Kobe'ye karşı en fazla verimli olan isim Marion. Kidd de iyi duruyor ama arkasında dönem dönem. Zaten pek iyi savunmacı olmayan Terry ve ilk maçta şans bulan Corey Brewer beklediğim etkiyi yapamadı. Kobe hücumda çok destek bulamadı kendisine, zaten Lakers hücumda ne yapacağını bilmeyen bir takım gibi oynadı şu ana kadar, o nedenle Kobe'yi yavaşlatabilmek çok daha önem kazanıyor.

Serinin şablonu genel anlamda böyle 2 maç itibariyle. Önümüzdeki 2 maç da American Airlines Center'da olmasının avantajını söylemeye pek gerek duymuyorum. Şu durumda bile temkinliyim aslında sonuçta Mavericks'i biliyoruz ama her geçen maç o kötü etiketi biraz daha çıkarıyor üzerinden takım. Tarihte kendi sahasında 2 maçı da kaybedip, seriyi kazanan 3 takım var sadece. Bunlar 71' Lakers, 94' Rockets ve 05' Mavericks. O nedenle 3. maçı da alabilirse Dallas seriyi matematiksel olarak olmasa bile, psikolojik açıdan çok büyük oranda bitirecektir. Ek bir bilgi, 2. maçın sonunda Barea'ya kasti olarak tokat atan Ron Artest de 1 maç ceza aldı. 3. maç takımdaki yerini alamayacak olması da avantaj olarak duruyor şu an için.

Bu geceki 3. maç 04.30'da AAC'de. Staples Center'daki seyirciye oranla zaten daha coşkulu bir seyirciye sahip Dallas'ta, iyice gazı almış ve havaya girmiş bir topluluk olacak kuşkusuz. Kobe ve arkadaşları bu maçı almak için ellerinden geleni yapacak ve çok agresif, ısırarak başlayacaklardır maça. 3. maçı alalım, rahata kavuşalım. Rehavet hiç olmasın aman diyeyim...

2. Maçın Özeti:

Hiç yorum yok: