17 Mayıs 2011 Salı

Mavericks vs. Thunder | Preview


1 hafta aradan sonra, Dallas Mavericks tekrardan sahalara dönüyor. Bu saatten sonra Memphis gelse daha iyiydi ya da Oklahoma'nın gelmesi falan iyi oldu demek gereksiz son 4'e kalındı ve serilerin kolay geçeceğini beklemenin de manası yok. Thunder her sezon üzerine koyarak bugünlere gelmeyi başardı açıkçası da çok tehlikeli takımlar. Yaklaşık 10 gündür takımın dinleniyor olmasının dezavantaj olacağını düşünmüyorum, tıpkı günlerdir deli gibi top oynayan ve konferans finalinde bunların üzerine gün aşırı maç oynayacak olan Thunder'ın yorgun olmasının onlar için bir sorun teşkil edeceğini düşünmediğim gibi. Genç ve yeterince dinamik takımlar, koymaz bence. Dallas'ın ise 10 gündür oynamıyor olması, bu tip yaşlı bir takım için bence çok iyi bir avantaj. Tecrübe konusunda da önde ayrıca Mavericks, genç Thunder'a karşı.

Eşleşmelerde en büyük problemi Durant yaratacak kuşkusuz. Onu yavaşlatabilmek çok mühim ama yapmak oldukça zor. En azından onu savunmada deneyebileceğimiz parçalar var elimizde. Genel olarak Marion'a düşecektir yine bu görev. Carlisle, Kobe karşısında kısa sürede denize dökülen Brewer'ı dener mi, ondan da emin değilim. Yeri geldiğinde DeShawn Stevenson da mutlaka savunacaktır, hatta süreleri bile artabilir, belli olmaz. Thunder'a karşı yine en büyük silahı Nowitzki olacak Mavericks'in. Onların da onu durdurmaları zor gözüküyor. Kidd'in ise Kobe karşısındaki kadar olmasa da, Westbrook karşısında sürpriz bir savunma performansı koyabileceğini tahmin ediyorum. Westbrook çok daha hızlı bir oyuncu olsa da Kidd yavaş ayak dezavantajını savunma bilgisiyle kapayabilir.

Bunların yanında, herkesin hem fikir olduğu Thunder savunmasının, Lakers savunması kadar dağınık olmayacağı. Dallas'ın, Lakers serisindeki kadar rahat şekilde şut atacağını ben de düşünmüyorum. Fakat yine de önemli olan doğru şutu bularak, sakince oynamak. Peja, Terry ve Barea'dan alınacak bench katkısı da çok önemli bu noktada. Olacakları hep beraber göreceğiz. Zevkli bir seri olacaktır ve ortada duruyor gibi bana göre kağıt üzerinde çoğu yerde Dallas Mavericks favori olarak gösterilse de. Bir de son olarak, unutulan Caron Butler'ın bu seriyle dönebileceği konuşuluyor. Oldukça ilerleme kaydetmiş. Eğer dönerse, eski Butler olarak dönemez ancak yine çok fazla oynamasa da katkı verebilir.

Seri tahmini olarak 4-2 Mavericks diyeyim. Blazers serisine benzer bir senaryo bekliyorum. American Airlines Center'da ilk 2 maçı almak çok önemli. Bu gece TSİ 04.00'da başlıyor seri. Barca TV pardon NTV Spor da yayınlıyormuş serinin tamamını, hayret ! Neyse yolumuz açık olsun...

Seri Programı
Game 1: Tuesday, May 17, Thunder at Mavericks, 9:00 p.m. ET
Game 2: Thursday, May 19, Thunder at Mavericks, 9:00 p.m. ET
Game 3: Saturday, May 21, Mavericks at Thunder, 9:00 p.m. ET
Game 4: Monday, May 23, Mavericks at Thunder, 9:00 p.m. ET
Game 5: Wednesday, May 25, Thunder at Mavericks, 9:00 p.m. ET (if necessary)
Game 6: Friday, May 27, Mavericks at Thunder, 9:00 p.m. ET (if necessary)
Game 7: Sunday, May 29, Thunder at Mavericks, 9:00 p.m. ET (if necessary)

Hiç yorum yok: