25 Şubat 2011 Cuma

Deadline'da Mavericks'in Takas Girişimleri


NBA'de yapılan takaslarla kıyamet koparken, Dallas Mavericks ise sessiz kalmayı tercih etti. Aslında tercih etmek demek de çok doğru değil. Bir kaç girişimde bulunuldu fakat sonuç alınamadı. Tabii ki yapılan girişimler kontratı biten Caron Butler'ı elden çıkartma eksenliydi. Kısaca Mavericks yönetimin takasın son anlarında neler yapmak istediğine göz atalım.

İlk öncelikle Devin Harris ile başlamak gerek. Carmelo Anthony takası ile beraber Dallas Mavericks hakkında da çıkan dedikodular artmaya başladı. Nuggets'ın Knicks'den aldıkları ile Denver da takasa dahil olacak ve Devin Harris'in Dallas'a geleceği yazıldı fakat Deron Williams takası ile beraber, Harris Utah yolunu tuttu.

Daha sonra Miami'nin Dallas'ta Mike Miller'a karşılık, Brendan Haywood'u istediği haberlerini aldık fakat zaten Miller pozisyonunda oynayabilecek Peja varken, takımın yedek pivotunu vermek olmazdı. Bana göre doğru olan yapıldı.

Esas bomba haber saatler kala geliyordu aslında. Mavericks'in Jr. Smith ya da Tayshaun Prince'i takas etmesinin çok yakın olduğunu okuyup heyecanlandık fakat onlar da maalesef gerçekleşmedi. Denver zaten Mavericks'in teklifini hemen reddetmiş. Yalnız Tayshaun takıma dahil edilebilseydi "cuk" otururdu. Mavericks'in önerdiği Butler + draft pickiydi. Kontrat bazında baktığımızda iki oyuncunun da kontratının hemen hemen aynı ve son yılında olduğunu görüyoruz. Bunun üzerine Pistons bir de draft hakkı alacaktı ama kabul etmemişler Eğer Mark Cuban ve GM Donnie Nelson, Tayshaun'un Dallas'a getirebilselerdi bu senaryo ile çok önemli bir işe imza atacaklardı. Ama olsun, yüreklerine sağlık, denemeleri yeter.

Son olarak GM Donnie Nelson bugün bir açıklama yaptı ve takas senaryolarında karşı takımların hep Rodrigue Beaubois'yı istediklerini belirtti. Yanlış bir harekete imza atmayıp, kabul etmemişler doğal olarak. Özetle, bu kadro ile devam ediyoruz. FA'ler ile anlaşma şansımız olabilir bundan sonra. Boşta olan Troy Murphy de aslında iyi gider takıma, Nowitzki tipinde bir uzun, faydalı olabilir ama talibi çok. Yüzük şansı daha yüksek bir takımla anlaşacağını düşünüyorum.

2 yorum:

twilost dedi ki...

gene playoffta elenir giderler gözüyle bakıyor herkes dallasa, ama bu sene o sene. küçümsenmek dallasın işini daha da kolaylaştıracak ve ben şu an nowitzki ortalama performansını sergilediği sürece herhangi bir zaafımız olduğunu düşünmüyorum.

Batuhan Sarıoğlu dedi ki...

Şu an pek zaaf yok gibi. İyi yoldayız. Zaten sorun normal sezonlarda değil. 10 senedir normal sezonlarda 50 galibiyetin altına düşmedik. Yine düşmeyeceğiz. Ama playoffta işler hep ters gitti 2003 ve 2006 yıllarını bir kenara koyarsak. Çok şey beklediğimiz adamlar, vites küçülttüler. Umarım dediğin gibi bu sene farklı olur. :)