10 Şubat 2011 Perşembe

Mavericks 102-100 Kings


Birkaç maçtır okul hazırlığı, yurda tekrardan yerleşme derken biraz boşladık burayı. 3 maçtır herhangi bir maç yazısı atamadım. Bugünden itibaren belli bir düzende gelecektir yazılar.

İlk önce yazamadığımız maçlara göz atalım. Bu dönemde oynadığımız maçlar kolay sayılabilecek cinstendi. Sırasıyla Bobcats, Cavaliers ve bu gece Kings ile oynadı Mavericks. Zaten Bobcats ile alakalı istatistiği geçtiğimiz maç yazısında da vermiştim. Lige girdikleri 2004-2005 sezonunda beri mağlup edemedikleri tek takım Dallas ve bu seri en az 1 sezon daha devam edecek. Bobcats, tarihi boyunca Mavericks'e karşı oynadığı 14 maçta da galibiyetle tanışamadı. Charlotte maçından sonra Cavaliers maçı oynandı ki açıkçası maç sonunu diken üzerinde izlediğimi söyleyebilirim. Mavericks ile oynamadan son 24 maçını kaybeden ve tarihe geçen Cavaliers'a karşı çok zorlandı takım. Maç sonunda 2-3 defa Cleveland'ın eline maçı uzatmaya taşıma şansı gelse de kullanamayınca, bu kolay maçı zor da olsa kazandı Dallas.

Gelelim bu geceye. Kings karşısında da alınan zor bir galibiyet var elde. Kolay sayılabilecek takımlara karşı alınan bu zor galibiyetler, bana göre ortada bir problem olduğunu gösteriyor. Bu probleme konsantrasyon eksikliği mi ya da bu tip maçları fazla sallamama mı denir bilemiyorum ama bu tip çerez maçlar daha rahat kazanılmalı diye düşünüyorum.

Oyuncu performanslarına şöyle göz atarsak Şubat ayında en fazla öne çıkan oyuncu tartışmasız JJ Barea'dır. Ayın başından beri %51.7 ile 15.4 sayı atması gerçekten takdiri hak ediyor. Bir de Nowitzki'nin şu sıralar formsuz olduğunu düşününce, Terry ile Barea'nın benchten çok iyi katkı vermeleri şimdilik ayakta tutuyor Dallas'ı. Nowizki özellikle Kings karşısında 4-14 isabetle kalması herhalde sezon başından beri oynadığı en kötü maçtır. Geçtiğimiz Cavs maçından sağ elinden ufak bir sakatlık geçirmesi bu performansında etkili olmuş mudur bilemiyorum ama diz sakatlığından beri çok da randımanlı değil, biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. 

Peja da takıma katıldıktan sonra 2 maçtır forma şansı buluyor fakat şu açık ki hiç hazır değil. 2 maçta toplam 1-9 üçlük atması bunun en önemli kanıtı olsa da onun da biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Yaşadığı diz sakatlığı ve sezon başından beri çok az maç oynadığı için bu durum normal. Bir güzel haber de Beubois'dan geliyor. Eli kulağında artık dönmek üzere. Takımla bütün antrenmanlara katılmaya başladı. Onun da yavaş yavaş playofflara doğru form tutmasını bekleyeceğiz. Hani Fotomaç tabiriyle, sezonun en büyük transferi bile olabilir form durumuna göre.

Özetle kolay maçlarda takımın zorlanmasına rağmen 10 maçlık galibiyet serisini bulması güzel bir gelişme. Yavaş yavaş takımı tam kadroya yakın izleyecek olmamız da tam olarak potansiyeli ortaya koyacaktır ilerideki dönemde. Yine back-to-back'te takım. Sacto maçından sonra 2. ayak bu gece Colorado deplasmanında TSİ 05.30'da Nuggets ile. 

Maçın Özeti:

Hiç yorum yok: