25 Şubat 2011 Cuma

NBA Trade Deadline


3 gündür net başından kalkamıyorum. Takaslar arka arkaya patladı her deadline döneminde olduğu gibi fakat bu sefer biraz daha ses getirdi. Carmelo Anthony, Deron Williams gibi isimler yer değiştirirken bunların yanında ufak ufak bir çok takas daha yapıldı. Özellikle takasın bitmesine dakikalar kala haberler arka arkaya gelmeye başladı. Ne yalan söyleyeyim, belki NBA'in en çok sevdiğim dönemi de All-Star arasından sonra 3-4 günlük süre. Kısaca takaslar hakkında bir kaç şey karalayacağım, sonrasında ise aşağıya takasların tam listesini veriririm.

Öncelikle Carmelo Anthony'den başlasak fena olmaz herhalde. Sonunda muradına erdiğini baştan söylemek lazım. Çok istediği New York'a geldi sonunda. Peki New York doğru yaptı mı? Asıl önemli olan bu sanırım. Bana göre yanlış değil ama çok fazla adam vererek aldılar Melo'yu. Şimdi biri çıkıp, Carmelo'yu aldı versinler  o kadar diyebilir bana fakat muhtemelen yazın bedavaya kapatma gibi çok olası bir ihtimalleri varken bu hamleleri biraz yanlış oldu bana göre. Verdikleri oyuncular Raymond Felton, Timofey Mozgov, Wilson Chandler ve Danilo Gallinari gibi çok iyi parçalar. Yanında aldıkları Billups var ama bu sezon çok iyi performans ortaya koyan Felton'ı 35 yaşındaki bir guarda her zaman tercih ederim. Denver ise Melo'yu kaybetmesine karşılık anca bu kadar iyi bir takas yapabilirdi. Ellerinde oynatabilecekleri ya da takasta kullanabilecekleri çok iyi parçalar oldu. Takasın tamamlayıcısı rolündeki takım olan Minnesota ise, Boston ve Miami'den sonra New York Knicks'i de contenderlar arasına sokarak, hayır kurumu görevini yerine getirdi. New York'un amacı şu an için belli, onlardan 2 sene daha bir şey beklemek anlamsız. 2012 yazını bekliyorlar. Billups'ın biten kontratından kurtulup, aynı zamanda o sezon serbest kalacak olan Deron Williams ya da Chris Paul'den birini alamaya çalışacaklar. 

Gelelim Deron Williams takasına. Utah'ta problemler fena seviyede. Önce Deron yüzünden takımdan ayrılan coach Jerry Sloan'dan sonra, Williams da takas ile New Jersey Nets'e gönderildi. Karşılığında ise Utah'a Devin Harris, Derrick Favors ve Nets'in 2011 ve 2012 draft hakları gönderildi. Açıkçası Nets için güzel bir takas olarak duruyor ilk bakışta. Ligin en iyi guardlarından birini aldılar. Üstelik Brook Lopez gibi kaliteli bir uzunu da kaybetmeden başardılar bunu. Fakat işin ilginç ve kötü tarafı Deron Williams'ın takastan en ufak bir haberinin olmaması. 2012'de kontratı bittiğinde, Nets ile anlaşamazsa, önemli draft haklarını da kaybeden Nets çırılçıplak ortada kalır. Bir bildikleri olduğunu düşünüyorum, bu kadar riske gireceklerini sanmıyorum çünkü. Olacakları, hep beraber bekleyip, göreceğiz.

Kısaca diğer önemli hamlelere de değineyim. Boston çok ilginç işlere imza attı dün akşam. Takımın bütün savaşçı kimliğini barındıran, Kendrick Perkins'ten vazgeçmelerine anlam veremiyorum bir türlü. Nate'i yolladılar, iyi güzel ama karşılığında Oklahoma'dan aldıkları Krstic ve Jeff Green pota altında bu kadar sakat adam varken, işi ne kadar götürebilirler şüpheli. Nate gittikten sonra, Marquis Daniels'ı da para karşılığında Sacramento'ya takas etmeleri iyice kısa rotasyonunu daralttı takımın. İlerleyen dönemde bir kaç FA ile imzalayacaklardır muhtemelen. Şu an için adı en çok geçen, Golden State'in Nets ile takasla alıp, hemen waive ettiği Troy Murphy. Bir de sadece 1 tane draft picki karşılığında Luke Harangody ve Semih Erden'i de Cleveland'a yollamaları ilginç. Bu arada Semih demişken, bir gün önce ligin yüzük adayı takımlarından birindesin, ertesi gün ligin pas pas takımındasın. Adama koyar be, NBA böyle bir yer işte...

Ayrıca Portland'ın Gerald Wallace'ı sudan ucuza kapatması da sürpriz oldu diyebilirim. Karşılığında Joel Przybilla, Dante Cunnigham ve 2 tane 2. tur picki yolladılar Bobcats'e. Uzun rotasyonları, sakatlıkların etkisiyle ve Przybilla'nın gidişi ile biraz sıkıntıya girse de, hoş hamle yaptılar. 


En salakça takası ise Clippers'ın yaptığını söyleyebilirim. Son zamanlarda toparlanıp, Clippers'ın yükselişe geçmesinde önemli bir paya sahip olan Baron Davis'i takas etmek istemelerini anlayabilirim kontratından ötürü. Fakat karşılığında aldıkları Mo-Will ve Jamario Moon olduğunu düşününce işin rengi biraz değişiyor. Üstelik Cleveland'a 2011 ilk tur pickini de vermeleri kabul edilemez. Her ne kadar 2011 Draft'nin zayıf olduğu söylense de, bu üst sıralardan her zaman iyi bir oyuncunun geleceği gerçeğini değiştirmez.

Son olarak takaslarla alakalı çok üzüldüğüm bir olay oldu. Indiana'nın çok iyi bir takasa imza attığını okuduk. OJ. Mayo'nun, Josh McRoberts ve 1. tur draft picki karşılığında Indiana'ya geldiğini öğrenmiştik ki Pacers'da Mayo ve Granger ikilisini izlemek çok güzel olacaktı. Ancak yapılan takaslar NBA Yönetimi'nin onayından geçmek zorunda, deadline olduktan çok kısa bir süre tarafların anlaşması ve zamanın yetmemesi, takası suya düşürdü. Çok üzüldüm gerçekten. 

Değinmediğim takaslar var, onları da zamanla tartışırız. Mavericks'in bu deadline döneminde neler yaptığını ya da nasıl girişimlerde bulunduğu ayrı bir postta değerlendireceğim. Şimdilik aşağıda yapılan takasların tam listesi var:

  • James Johnson to Raptors Status: Done The Toronto Raptors have managed to James Johnson, from the Chicago Bulls in exchange for a first-round pick in 2011.
  • The Knicks get Corey Brewer Status: Done The New York Knicks have signed Corey Brewer, from the Minnesota Timberwolves, who receive in exchange for Anthony Randolph and Eddy Curry. This agreement is part of the sender to Carmelo Anthony to the Knicks, and consequently the Wolves receive three million dollars and sent the Nuggets Kosta Koufos. 
  • Megatraspaso: Melo to the Knicks Status: Done The New York Knicks have managed to Carmelo Anthony, accompanied by Chauncey Billups, Renaldo Balkman, Anthony Carter and Shelden Williams in exchange for Wilson Chandler, Raymond Felton, Danilo Gallinari, Timofey Mozgov, $ 3 million, a first round in 2014 and two second round. 
  • The Nets get a Gadzuric and Brandan Wright Status: Done The New Jersey Nets have managed to Brandan Wright and Dan Gadzuric, from the Golden State Warriors in a trade in which they offer to Troy Murphy. The power forward could not finish in the Californian team and become a free agent.
  • Deron Williams of the Nets Status: Done Change of bases between Utah Jazz and New Jersey Nets: Williams will play in New Jersey while Harris and the "4" Favors, do so in Utah. The Jazz also get a first round of 2011 and 2012.  
  • Landry and Thornton Status: Done The Sacramento Kings have acquired guard Marcus Thornton, sent to New Orleans to the power forward Carl Landry. 
  • Washington and Hinrich Bibby to Atlanta Status: Done Several mass transfer for granted that Washington would send Mike Bibby, Maurice Evans and Jordan Crawford also a first-round pick in 2011. The Atlanta Hawks would get to Kirk Hinrich and Hilton Armstrong. 
  • Baron Davis to Cleveland's Mo Williams and Moon Status: Done Los Angeles Clippers sent to the Cleveland Cavaliers point guard Baron Davis and a first-round pick in 2011 to change the base also Mo Williams and forward Jamario Moon.
  • The wayward OJ Mayo almost goes to Indiana Status: Not completed in time The Indiana Pacers were nearly done with OJ Mayo, a player as talented as difficult character whose stage in Memphis looked exhausted. In exchange for Mayo, the Grizzlies would get Josh McRoberts and a first round pick ... but the agreement came too late and May will remain in Memphis.  
  • Agreement between Charlotte and Oklahoma City Status: Done The Charlotte Bobcats get to DJ White and Morris Peterson in exchange for center Nazr Mohammed, who joined Oklahoma City Thunder in its aim of strengthening the inner game.
  • Gerald Wallace, Portland luxury reinforcemenStatus: Done The Portland Trail Blazers have strengthened his chances of doing something great with the addition of forward Gerald Wallace, from the Charlotte Bobcats. A North Carolina will Joel Przybilla, Dante Cunningham and first two rounds. This addition adds more names to the outside of the Blazers game, while a "3" and a priori no direct competition from Rudy.
  • Brooks, a company for Nash Status: Done The veteran Steve Nash will partner in the direction of the Phoenix Suns to the scorer Aaron Brooks. In exchange for Brooks, the Rockets get Goran Dragic and a first-round draft pick.  
  • Battier returned to Memphis Status: Done The Memphis Grizzlies forward Shane Battier to recover, who played several years in the city of Elvis. In return, give the Rockets the pivot Hasheem Thabeet and a first round pick. 
  • Boston moves Status: Done Boston Celtics sent to Oklahoma City Thunder to Kendrick Perkins, key figure in the recent successes, and guard Nate Robinson. In return, the Celtics get to Jeff Green and Nenad Krstic. The situation has benefited 'collateral', Serge Ibaka, will earn minutes and prominence. 
  • Another move to Boston Status: Done The Boston Celtics have completed their day by sending movements Semih Erden and Luke Harangody to Cleveland Cavaliers in exchange for a 2nd round pick. 

Hiç yorum yok: