5 Şubat 2011 Cumartesi

Mavericks 101-97 Celtics


Nowitzki döndükten sonra, takımdaki taşlar her geçen gün yerine oturuyor. Boston deplasmanında, Celtics'i bu sezon bir kez daha yenerek, sezon içinde süpürdü Mavericks. Maç başından sonuna kadar kafa kafaya gitti, maç sonunda da Kidd'in çok kritik üçlüğü ile galibiyet geldi.

Öncelike Nowitzki'nin varlığı, bu takımı 3-4 kademe yükseğe çıkartıyor. O döndüğünden beri takımdaki en önemli gelişme, sezon başında çok eleştirdiğimiz benchin oyuna katkısı. Mavericks'in son zamanlardaki maçlarında dikkat ederseniz, yaklaşık 6-7 oyuncu istikrarlı bir şekilde çift haneli skor üretmeye başladı. Bu gerçekten çok ama çok önemli bir adım ileriye biraz daha umutla bakmak için. Biri formsuz olursa diğer atıyor şu an takımda, bu da rakibin sadece bir ya da bir kaç oyuncuya savunma konsantre olmasının önüne geçiyor.

Bir istatistik daha vereyim. Mavericks bu sezon +100 sayı bulduğu 25 maçın sadece 1'ini kaybetti. Bu da çok ilginç bir istatistik aslında. Zaten takımda çift haneli skor üreten 6-7 oyuncu olduğu müddetçe, 100 sayının altına pek kolay düşeceğini sanmıyorum takımın. Bu gece Barea ilk 5'te kendine yer buldu, Pavlovic'in serbest bırakılması nedeniyle. Peja dönünce muhtemelen ilk 5'te kendine yer bulacaktır. Geçici olduğunu düşünüyorum, yoksa zorlanırız.

Bir dünkü oyuncuların performanslarına gelelim. Özellikle Chandler ile başlamak istiyorum ki muazzam oynuyor özellikle son zamanlarda. Açıkçası pota altında pek de fazla yardımda alamıyor. Haywood kayıp bu sezon, Mahinmi de bir yere kadar. Tek başına savaşıyor, Kidd'in beslemeleriyle de içeriden fazlasıyla sayı buluyor. Son 3 maçtaki ortlamaları ise 15.6 sayı ve 14.6 ribaunt şeklinde. Terry ise belli bir stadart tutturdu son maçlarda. %50'ye yakın şut yüzdesi ile her akşam 15 sayı garanti buluyor bu sıralar. Bu da çok önemli. Bunlara ek olarak Barea da belli bir çıkış içerisinde. Onu beğeniyorum şu sıralar.

Mavericks son 7 maçını kazandı. Yılbaşındaki bocalamadan sonra, 7 maçlık galibiyet serisi ile Lakers'tan tekrardan 2.liği devraldık. Önümüzdeki 3 maça baktığımda, Bobcats, Cavaliers ve Kings maçlarını görüyorum. Bu kolay maçları kayıpsız atlatıp, seriyi 10'a çıkarabilir Dallas. Son olarak ne zaman döneceği kestirmekte çok zorlandığımız Beaubois ve yeni transfer Peja da haftaya takıma katılıyorlarmış önümüzdeki hafta. Umarım bir terslik olmaz. Back-to-back'teyiz şu an ve Celtics maçından sonraki back-to-back'in 2. ayağı TSİ 02.00'de deplasmanda Bobcats ile. 

Not: Bobcats lige girdiği 2004 yılından beri NBA'de sadece Dallas'ı yenemedi. Mavericks ile Bobcats arasındaki derece 13-0.

Maçın Özeti:

Hiç yorum yok: