10 Ekim 2011 Pazartesi

NBA Lokavtında Son Durum


Dün gece lokavt açısından çok kritik bir gündü. NBA Başkanı David Stern'ün anlaşma için verdiği süre doluyordu ve eğer yine anlaşma olmazsa 2011-12 sezonunun ilk 2 haftasını banko iptal edecekti. Tarafların işi iyice inada bindirmesi ve takım sahiplerinin Basketbolla İlgili Gelirlerin (BRI) oyuncularla 50-50 paylaşılması isteği ve oyuncuların bu noktada %57'den anca %53'e kadar inmesi ve buradan daha fazla geri adım atmamaları işleri iyice çıkmaza sokmuştu. Hatta takım sahiplerinin, Oyuncular Birliği'nin %50'yi kabul etmediği müddetçe toplantıya bile gelmeyecekleri açıklamalarını herkesin umudunu biraz daha kırmıştı.

Ancak Pazar akşamı gelen son dakika haberiyle tekrardan bir toplantı olacağı açıklandı ki NBA'i takip edip de heyecanlanmayan insan sanıyorum pek olmamıştır. Toplantı, söylenene göre 5 saatten fazla sürmüş ve toplantı bitişinde Oyuncular Birliği Başkanı Derek Fisher, "Tam olarak anlaşma zemini bulunamadı." demekle yetindi. Sonradan öğrendik ki söylenene göre BRI ile alakalı olmamış pek toplantı. Yeni oluşturulacak Salary Cap, Lüks Vergileri ile alakalı şeyler ana konusuymuş toplantının.

Toplantı bitiminde David Stern, NBA'in ilk 2 haftasının iptal olup olmadığını açıklamadı. Umutlar bugüne kaldı. Bugün bir toplantı daha var ve bu toplantının sonucunda NBA'in zamanında başlayıp başlamayacağı belli olacak. Olay sadece BRI'de bitmiyor tabii ki. Konuşulması ve anlaşılması gereken birkaç konu daha var salary cap vs gibi. Fakat BRI'de takım sahiplerinin istediği anlaşma olduktan sonra gerisinin daha rahat olacağı söylenmekte. Dün Twitter'da da heyecan sardı ortalığı. Aslında basketbolseverler toplantının sonucunu çoktan yazdılar bence ama bundan toplantıya giren kişilerin haberi yok sadece. #endthelockout ve #fiftyonepointfive hashtaglari dün birçok kişi tarafından yazıldı Twitter'da. Takım sahiplerinin BRI'de isteği %50, Oyuncular Birliği'nin ise %53. Gelin hashtag'de yazdığı gibi herkesin gönlünden geçen, orta yol %51,5'ta anlaşın bu gece, hepimizin olsun, bizim olsun. Umarım güzel haberi alırız sabaha, bitsin artık şu eziyet...

Hiç yorum yok: