9 Ekim 2011 Pazar

Del Harris Texas Legends'ta


Texas Legends, Dallas Mavericks'in NBDL takımı. Mayıs 2010'da kurulan takım, ilk kez 2011 yılında NBDL'de mücadele etti ve playoff ilk turunda elenerek sezonu kapadılar. Takımın ilginç bir özelliği geçtiğimiz sezon takımın başına koç olarak Nancy Lieberman'ı getirmesiydi. Kadın Basketbolu'nun efsane isimlerinden biri olan, lakabı "Lady Magic" Lieberman, NBA çatısı altındaki herhangi bir erkek takımının başına getirilen ilk kadın koçtu. Ailevi sebeplerinden ötürü görevi bırakan Lieberman'ın yerine yaklaşık 3 aydır yeni bir isim arıyordu takım yönetimi ve sonunda NBA'in önemli koçlarından olan Del Harris'te karar kıldılar.

Del Harris gerçekten yerinde bir tercih. 74 yaşındaki koç, yaklaşık 35 yılını NBA'de koçluk ve hatta bu 35 yılın 14'ünu de baş koçluk sıfatı ile geçirdi.  Lakers, Rockets, Bucks gibi takımlarda koçluk yaptı. Bu süreç içinde de 556-457 galibiyet mağlubiyet oranı yakaladı. Rockets ile 1981 NBA Finali'nde daha sonra uzun süre yardımcılığını yapacağı Don Nelson'ın Celtics'ine kaybettiler. Ek olarak, '94-95 sezonunda NBA'de yılın koçu seçilmişti Del Harris. Daha sonra Kurt Rambis ile beraber pek iyi bir Lakers dönemi geçiremeyen Harris'in  lokavt nedeniyle geç başlayan '98-99 sezonunun başında Lakers ile elde ettiği 6-6 dereceden sonra yolları ayrılmıştı takımla. 

Sonrasında yolu tekrar Don Nelson ile kesişti ve  2000-2007 yılları arasında Dallas Mavericks'in asistan koçluğunu yaptı. Benim açımdan en unutulmayan anı; 2006 Final serisinde Avery Johnson'ın yaptığı saçmalıklara daha fazla dayanamamasından olsa gerek, serinin 6. maçın sonlarına doğru benchte mola sırasında takıma oyunu çizen kişinin Johnson yerine onun olmasıdır herhalde. 

2009 yılında Nets'de asistan koçluk yaptıktan sonra Haziran 2009'da koçluğu bıraktığını açıklasa da geçtiğimiz yaz Arjantin'de yapılan Amerika Basketbol Şampiyonası'nda 3. olan Dominik Cumhuriyeti'nin asistan koçluğunu yaparak bronz madalya aldı. Neyse yolu tekrardan Texas'a düştü böylece Harris'in. Genç isimlere tecrübesi ile çok şey katabilir. Hayırlı olsun. Bu arada NBA'de lokavt olmasına rağmen NBDL'in programında bir aksama söz konusu değil. Hazırlık kampları pazartesi günü başlayacak ve Texas Legends sezonu 26 Kasım'da Austin Toros karşısında açacak.

Hiç yorum yok: