1 Ocak 2011 Cumartesi

Spurs 99-93 Mavericks


3 maçtır, post atamıyorum bloga. Başlık San Antonio derbisi ile alakalı ama ayrıca kısa bir şekilde durum değerlendirmesi de yapmak lazım biraz.

Öncelikle takip edenlerin bildiği gibi, Nowitzki 3 maçtır oynayamıyor. Oklahoma maçının ilk çeyreğinde dizinden sakatlanmıştı Dirk ve sakatlandığı maçta da takım ortaya yürek koyarak maçı kazanmayı bildi o akşam. Fakat o maçtan sonra takımın vitesi maalesef düşmüş durumda şu an için. Nowitzki'nin durumuna değineyim biraz, çok şükür önemli bir şeyi yok.Toronto maçında oynamayacağı açıklanmıştı zaten, herkes Spurs kaşısında oynamasını bekliyordu fakat riske edilmedi bu maçta da. Açıkçası %100 dönmesi çok daha önemli, birkaç maç daha kaçırsa da mühim değil fakat çok yakında takımdaki yerini alacaktır. 

Gelelim Toronto maçına. Sezon başından beri takımdaki en önemli sorunun Nowitzki'ye gereğinden çok daha fazla endeksli bir hücum sistemi olduğunu söylüyorduk. Bu sorun sezon içinde biraz olsun azalsa da maalesef çıkıp "Bugün de bu adam atar." diyebileceğimiz garanti bir isim yok maalesef. Bu sorunun aslında ne kadar önemli olduğunu, bu sezon yokları oynayan Toronto karşısında 76 sayıda kalınması ile beraber çok net gördüğümüzü düşünüyorum. 

Spurs karşısında ise Nowitzki'nin olmaması takım için çok büyük şanssızlıktı herhalde. Çünkü alınabilecek galibiyet ile Spurs ile aradaki maç farkı sayısı iyiden iyiye azalacaktı. Hani futbolda 6 puanlık maç teriminin, NBA versiyonu gibi bir durum söz konusuydu. Fakat maçın kaybedilmesi ile, aradaki maç farkı sayısı 3.5'a çıktı şu an için.

Nowitzki'siz Mavericks, Spurs karşısında gerçekten ortaya bir karakter koydu bu kez. Maçın başında öne geçilip, 2. periyotun başlaması ile beraber Dallas iyice geriye düşse de toparlanıp, yapılan comeback etkileyiciydi. Caron Butler'ın gerektiğinde sorumluluk alıp 30 sayı atabileceğini gördük bu akşam, sezon kalanında da bu isteği ve takıma vereceği katkı umarım biraz daha artar ve Nowitzki'nin yanında güvenilecek bir sidekick olur. Jason Kidd ve Jason Terry'nin toplamda 31 şutta, 8 isabet bulması takımın zaten bozuk olan hücum ritmini iyice bozdu. Fakat herşeye rağmen Jason Kidd'in 38 yaşında, triple-double yapabildiğini görmek de sevindirici. Her şeye rağmen Nowitzki olsaydı, Mavericks'in maçı kazanabileceğini düşünüyorum. Esasında, Dirk olmadan bu takımın da belli bir karakter ortaya koyabildiğini görmek de güzel bir yandan. Tek şanssızlık bu maçın San Antonio maçına denk gelmesi oldu. 

Bir de yakın zamanda, ufak bir takas ya da küçük bir ekleme yapabileceğini düşünüyorum Dallas'ın kadroya. Nowitzki'nin yedeklenmesinde sorun var maalesef. Brian Cardinal eyvallah, yürek koyup oynuyor ama yapabilecekleri çok sınırlı, çok güvenemiyorum. Steve Novak da sadece dış şut tehditi, o kadar. Piyasada kim var, kim yok şu an için tam olarak bilmiyorum ama oraya bir takviye gerekli. Ya da Rick Carlisle, o noktaya Spurs maçında dikkat çekmeyi başaran Ajinca'yı bir 5-10 dakikalık yamayabilir üstüne düşerek ama bir çözüm üretilmesi gerekli bu eksikliğe. Aslında karısının hastalığı nedeniyle, basketbolu bırakmak zorunda kalan Tim Thomas aslında çok iyi bir alternatifti ama maalesef içinde bulunduğu durum onu basketboldan uzaklaştırdı. 

Nowitzki muhtemelen bu akşam oynanacak olan Milwaukee Bucks maçında da forma giyemeyecek. Sezon içinde, 12 maçlık galibiyet serisini bitiren Bucks'tı, bu maç da kaybedilirse hem Bucks'a sezon içinde galibiyet alınamayacak hem de arka arkaya 3. maç kaybedilmiş olacak. Artık Nowitzki'siz de kazanmayı öğrenmek lazım diye düşünüyorum. Maç TSİ 04.00'da, Bradley Center'da.

Spurs Maçının Özeti:

Hiç yorum yok: