26 Ocak 2011 Çarşamba

Clippers 105-112 Mavericks


Öncelikle şunu söyleyeyim, bir gün bu takımı skor konusunda Terry ile Barea'nın beraber sırtlayacağı aklıma asla gelmezdi. Dün gece, ilk yarıda son derecece kötü bir oyun ortaya konulmasına rağmen ikinci yarıdaki iyi oyun ve mücadele galibiyeti getirdi takıma.

Butler'ın sakatlığı ve Nowitzki'nin hala ritmini bulamaması nedeniyle Mavericks kazandığı maçları bile zar zor kazanıyor şu sıralar. Dün de o tip bir maç oldu aslında Clippers maçı. İlk yarı Clippers özellikle Griffin ile üstünlüğü ele geçirse de, Dallas bu kez benchinin desteğiyle kazandı. Hatta benchin desteği sıradan sayılacak türden değildi, Clippers karşısnda Dallas benchi tam 63 sayı üretti ki gayet önemli bir istatistik.

Oyuncuların performanslarına kısaca göz atalım. Chandler'dan başlamak lazım bana göre. 21 sayı kaydetti ki 5-5 saha içi isabetinin yanında (ki zaten hemen hemen hepsi alley-oop) esas önemli nokta 11-11 serbest atış yüzdesiydi. 21 sayı Chandler'ın bu sezon, bir maçta kaydettiği en yüksek sayı. Faul problemine girmese, kariyer rekoru olan 27'yi de geçebilirdi. Terry ve Barea ikilisi skor anlamında harikalar yarattılar diyebilirim. Terry 28, Barea 25 sayı attı ki zaten böyle atmasalar bile her maç belli bir standartı bulabilseler, Dallas şu halinden çok daha iyi durumda olurdu şu an. Fakat ne kadar iyi oynadıklarını söylesek de, önümüzdeki maç ne yapacaklarını kestirebilmek güç. Bunlara ek olarak, yeni tranfer Peja aktif listede yoktu. Yapılan açıklamalara göre birkaç maça forma giymesi bekleniyor.

Anlaşılan bir süre daha böyle gidecek takım. Bu dönemde özellikle takımın alacağı bench desteği çok önemli. Önümüzdeki maç perşembe gecesi, TSİ 03.30'da American Airlines Center'da Rockets ile.

Maçın Özeti:

Hiç yorum yok: