28 Ocak 2011 Cuma

Rockets 106-111 Mavericks


Dünkü Teksas derbisi bir basketbolsever için gerçekten zevkli bir mücadeleydi diyebilirim. Heyecanlı bir maç oldu ama Mavericks için tam anlamıyla ızdırap yüklü bir geceydi. Ne olursa olsun, maç Teksas kapışması, farklı bir hava oluşuyor kuşkusuz ben de. Bu bile maçı izlemek için geçerli bir sebep. Bir de maçı NBA Tv'den canlı izleme fırsatımız oldu, kaçırılmayacak bir maçtı meraklısı için. 

Maça gelelim. Açıkçası Mavericks'in bu sezonki hücum anlamında en iyi oynadığı maçtı özellikle ilk yarı. İlk yarıda 64 sayı bıraktı Dallas'lı oyuncular Houston potasına ki, hücumda bazen çok büyük sıkıntılar çeken ve NBA genelinde sayı konusunda 93.7 ortalamayla 23. sırada bulunan bir takım için 64 sayı atmak, gerçekten güzel bir gelişme.

Gelelim ızdırap kısmına. İlk yarı 64-47 bitmesine ve farkın bir ara 25'e kadar çıkmasına rağmen, maçın son çeyrek kafa kafaya gelmesi cidden sinir bozucu bir durumdu diyebilirim. Nowitzki'nin dizi her geçen gün daha iyi duruma gelmesine rağmen rahat olmadığı belli hala. Sadece istikrarsızlık konusunda istikrar sağlayabilmiş Terry ise 15 sayı kaydetmesine rağmen son periyot Dirk ile beraber hiç isabet bulamamaları sıkıntıya soktu takımı. Özellikle son zamanlarada Barea hücum konusunda fazlasıyla sorumluluk alıyor. Dün 19 sayı attı, daha da önemlisi bu 19 sayının, 10'u son çeyrekte geldi. Tyson Chandler ise yine 21'lik bir maç daha çıkarttı Clippers karşısında olduğu gibi, yanındaki 15 ribaund da etkileyiciydi.

Dün Nowitzki'nin etkisiz, Terry'nin ritmsiz olduğu maçta 7 oyuncunun çift hanelerde skor ürettiğini görmek gerçekten güzel. Zaten bu skorda destek olayını her maç belli bir standartta yapabilsek, her şey eminim ki çok daha yola girecek. Beaubois'nın da dönmesine yaklaşık 2 haftalık bir süre kalmış yazılanlara göre. Beklemekten yorulduk artık.

Son olarak ortalama ama güzel bir fiktür var Dallas'ın önünde. Oynanması yakın maçlarda göze çarpan rakipler Knicks ve Celtics gibi duruyor. Fakat bunların haricinde Cavaliers, Kings, Wizards maçları da var bol bol. O nedenle bu toparlanma sürecinde, bu maçları kayıpsız geçmek önemli. Gelecek maç, cumartesi gecesi TSİ 03.30'da içeride, Hawks ile.

Maçın Özeti:

Hiç yorum yok: