25 Ocak 2011 Salı

Peja Stojakovic Mavericks'te !


Butler'ın sakatlığının ve takımın kör topal gitmesinin sonucunda ilk hamle geldi Mavericks'ten. Yaklaşık 1 haftadır ismi geçiyordu Peja'nın ve dün akşam resmi imzayı attı Stojakovic.

Peki Peja bu takıma katkı yapabilir mi? Onu zaman gösterecek şimdilik. Kuşkusuz iyi bir kariyere sahip, 3 kez All-Star seçildi. Sacramento yıllarında yıldızdı, o meşhur Kings kadrosunun en önemli parçalarındandı. Daha sonra Indiana'da yaşadığı diz sakatlıkları ve sonra New Orleans'ta kariyerinin her geçen gün daha fazla dibe vurması ve Toronto'da fazla oynama şansı bulamayan bir Peja. Özetle kariyeri böyle Hırvat oyuncunun.

Dallas'a gelmesi biraz problemli oldu aslında. Raptors'ın Peja'yı waive etmesine karşın, 2 takımın aralarında önceden bir anlaşma olduğunu ve bu anlaşmaya göre de Raptors'ın Georgios Prnitezis'in hakları karşılığında, Mavericks'ten Alexis Ajinca'yı kadrosuna katacağı konuşuldu. Bu takasın nedeni de Mavericks'in, kadrosuna Peja için yok pahasına yer açmamak. Bunun üzerine ilk önce NBA Yönetimi takası engelledi ve olayı inceledi, daha sonra takasa onay verildi, Ajinca Kanada'ya gitti, Peja da resmi olarak imzaladı.

Peja'nın savunma zaafları belli o konuda bir şey beklemek yersiz. Hücumda hala çok önemli bir şutör olduğunu düşünmekteyim fakat biraz form tutmaya, düzenli şekilde oynamaya ihtiyacı var bana göre. Biraz ritm bulduğunda, yeri geldiğinde çok önemli katılar verebilir. Ufak bir ücrete takımda önemli bir şutörün bulunmasından zarar gelmez sanıyorum.

Hiç yorum yok: