22 Ocak 2011 Cumartesi

2011'de Dallas Mavericks


Finallerim sonunda bitti ve genel olarak da fena geçmedi sayılır. Artık burayı canlandırmanın zamanı gelmiştir. Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Blog uyku halindeyken, neler oldu kısaca değerlendirelim.

2011 pek de iyi başlamadı aslında. İlk önce Nowitzki'nin tahmin edilenden uzun süren sakatlığı, arkasından Butler'ın patella tendonundan sakatlanıp sezonu kapaması arka arkaya gelen talihsizliklerdi. Takımın en önemli iki oyuncusu olmayınca, takımın da haliyle ritmi bozuldu ve tepetaklak gitmeye başladı. İlk 29 maçında sadece 5 mağlubiyet alan Mavericks, son 13 maçında ise sadece 3 galibiyet aldı desek herhalde durumun ne kadar kötü olduğunu gösteriyor bize.

Bir de son 2 maçta da Chandler yoktu. O olmayınca, kontratın üstüne yatan Haywood'a kaldı 5 numara ve yapılan alan savunmasının en önemli parçası Chandler'ın ufak rahatsızlığı nedeniyle düşen hücumun yanında, savunma da düşmüştü. Chandler döndükten sonra gelen Lakers galibiyeti aslında çoğu kişiyi yanılttı diyebilirim, öyle de oldu. Lakers'a karşı 109 sayı atılmasına ve Nowitzki'nin sadece 14 sayıda kalmasına karşın, Terry, Kidd gibi isimlerin fazlasıyla ekstra oynamasıyla kazanıldı o maç. Hemen ertesi gece Bulls önünde 77 sayıda kalınması da aslında Terry ve Kidd'in hücum konusunda ne kadar istikrarsız olduklarını bir kez daha ortaya koydu.

Baştan söylemek lazım, Nowitzki sakatlıktan döndü dönmesine fakat eski formundan çok uzak ve %100 iyileşmediği o kadar net ki her halinden anlaşılıyor bana göre. Onsuz gidişatın daha da kötü olacağı için yavaş yavaş oynatılmak isteniyor fakat çok büyük de risk alınmamalı diye düşünüyorum.

Gelelim diğer önemli gündem maddesi, takasa. İllaki birşeyler yapılacak. Cuban, Beaubois ve Dirk'in dönmesini bekleyeceğini belirtti. Dirk döndü, muhtemelen Roddy'i bekliyorlar fakat Beaubois'nın da ne zaman döneceği daha net değil maalesef. Takas senaryoları ise artıyor her geçen gün. Stephen Jackson adı en fazla öne çıkan isim. 2 yıl kalan 14 milyon $'lık kontrata sahip, skor anlamında ciddi katkı sağlar. Diğer adaylar ise Iguodala, Kevin Martin, Gerald Wallace falan. Bir de Nets-Nuggets takasının iptal edilmesi ile Carmelo sesleri yükselmeye başladı ancak Denver'ın onu Doğu'ya yollamak istediğini biliyoruz, Batı'dan bir takıma sıcak bakmıyorlar haklı olarak. Ama tabii belli olmaz bu işler. Bizim vereceğimiz kimler var? Caron Butler ve Stevenson'ın biten ve yaklaşık 14 milyon $ civarındaki kontratı. Geleceği parlak olan ancak gitmesine karşı olduğum Beaubois. Fakat bir takas olacaksa da Beaubois'yı istemeden yapmaz karşı takım onu da belirtmek lazım. Belki de Dominique Jones girebilir olaya. Bekleyip, göreceğiz. 33 gün kaldı trade deadline, mutlaka bir hareketlenme olacaktır.

Bunların yanında, Butler'ın sakatlığında iyi bir dış şutör olan Sasha Pavlovic'e 10 günlük kontrat verildi. Şansı fena kullanmadı, ikinci 10 günlük kontratı da aldı. Yalnız garanti kontrat alacağından şüphem var. Nedeni ise yaklaşık 3 gündür çıkan Peja Stojackovic haberleri. Toronto waive etti, ciddi şekilde ilgileniyor Mavericks ve muhtemelen pazartesi anlaşacaklar. Hangi exception verilebilir bilemiyorum ama Mavericks'in elinde halen kullanamadığı mid-level (gerçi çok fazla olur), bi-annual ve veterenan minimum var. Bunlardan biriyle anlaşmaya varılır diye düşünüyorum. Mid-levelın belki bir kısmı da verilebilir. Ama dediğim gibi çok büyük bir ihtimal anlaşılıcak Peja ile. Gelirse ve sağlam kalabilirse, iyi bir skor alternatifi olur bu sezon her ne kadar düzgün top oynama şansı bulamasa da fakat sonuçta Peja. Mutlaka bir şekilde katkı verir. Son olarak da draft hakkı karşılığında Alexis Ajinca Toronto'ya gidecek yüksek ihtimalle. 

Caron Butler'ı takas etmezse Mavericks, işi zor gerçekten. Fazla ileriye gidemezler bu kadro yapısı ile. Mutlaka bir hamle yapıcak Mark Cuban ve Donnie Nelson. Bakalım...

Hiç yorum yok: