22 Aralık 2010 Çarşamba

Florida Deplasmanları


2006 NBA Finali'ni bir Mavericks taraftarının unutubilmesi mümkün mü? Açıkçası pek sanmıyorum. O seride 2 maç kazanıp, ardından 4 mağlubiyet alınmasının ardından 4 sezon geçti, bu sezon 5.'ye girdik. O günden bu yana 10 maç yapmış Miami ile Dallas ve Mavericks, Heat't karşı 10-0 durumda. Yani Miami'nin şampiyonluğu kazandıktan sonra, bir daha Dallas'a karşı kazanamadığı anlamına geliyor bu istatistik.

Dünkü alınan 10. galibiyet aslında alıştığımız tarzda bir maçta oldu diyebiliriz. Yine öne fırlayan Dallas ve Nowitzki'nin kenarda oturduğu dakikalarda yavaş yavaş eriyen fark ve maçın sonuna her zaman olduğu gibi kafa kafaya girilmesi. Neyse ki Terry'nin son çeyrekte sıcak olması ile beraber, maç da geldi.

Back-to-back'in 2. ayağında, yine Florida deplasmanı olan Magic karşısındaydı takım. Hidayet ve Arenas takası ile Orlando'nun havasının değiştiği açık. Ancak bu takaslar sonucunda Magic'in guard rotasyonu çok iyi duruma gelmesi ile beraber, uzun rotasyonu da tam aksine çok daralmış durumda. Bir de Howard'ın oyunda olmadığı anlarda, otoban gibi oldu içerisi. Bunu da Chandler çok iyi değerlendirdi, özellikle smaç üzerine smaçlar izledik 3. periyotta ondan. Fakat yeri gelmişken söyleyeyim, Magic'in ilerleyen günlerde bir uzun hamlesi yapacağını düşünmekteyim bir guardı feda ederek, yoksa böyle gitmeyecek bu iş, çok belli.

Bir de Nowitzki hakkında güzel bir haber var. Dirk, dün 17 sayı atıp, 11 sayı gerisinde olduğu Larry Bird'ü geçerek, NBA Tarihi'nde en fazla skor üreten oyuncu listesinde 25. sıraya çıktı. Eğer önümüzdeki maç 27 sayı atabilirse, Gary Payton'ı da geçecektir Thunder maçında, en kötü ihtimalle bir sonraki maç 24. sıraya yükselecektir. Açıkçası ben dün akşam, çift sıra birden çıkabileceğini düşünüyordum çünkü Stan Van Gundy'nin Hidayet'i 4 numara oynatıp, Nowitzki'yi savunma böyle yapacağı yönünden haberler çıkmıştı maç öncesinde, böylece Dirk'ün çok daha etkili olacağını düşünmüştüm ama olmadı. Van Gundy'nin, umarım bu hamlesi tek maçlıktır yoksa Hidayet'i, Hidayet yapan point-forward gibi oynatmazsa hem Hidayet'e yazık olacak, hem de 4 numara oynayan Hidayet'ten verim alamayacaklar.

2 maçı da kazanmak güzel, Orlando'yu iyice dert ettik gibi oldu yazıda ama buradan kısaca takası ve Hidayet'i değerlendirmek istedim. Güzel bir ara var takımın önünde, Pazartesi'ye kadar maç yok. İyi bir dinlenme ve eksikleri biraz olsun giderme fırsatı olacaktır Mavericks açısından. Rodrigue Beaubois'dan hala bir haber yok, artık fıtık olacağız sanırım. Neyse, önümüzdeki maç Pazartesi akşamı, TSİ 03.00'da Oklahoma deplasmanında.

1 yorum:

Bleak dedi ki...

İki maçı da bölüm bölüm izledim. Özellikle son bölümlerini. Maç sonlarını iyi oynuyoruz cidden.
Jet'in performansı iki maçta da harikaydı bana kalırsa. Dirk, Orlando maçında çok fazla etkili değildi çok şut kaçırdı özellikle ama bizde kredisi bitmez tabi (:
Chandler-Haywood farkı da Dampier'dan sonra oldukça hissediliyo bence. İyi hamleler cidden.
Her şey yolunda gibi görünüyo. Süper bi seri yakaladık. Umarım böyle devam ederiz.