12 Aralık 2010 Pazar

Jazz 97-103 Mavericks


Dün ilk çeyrek öyle bir Mavericks vardı ki sahada, neredeyse her attığını sokan, zıvanadan çıkmış bir takım vardı sahada dün ilk çeyrek, fakat o farktan maçın yukarıdaki fotoğraftaki sayı ile koptuğunu da düşününce yine ortada bir kaç ufak hatanın var olduğunu düşünüyor insan.

En baştan başalayalım. İlk çeyrekte dün, çok net bir şekilde Mavericks dominesi vardı. Maça öyle bir fırtına ile başladı ki Dallas, skor bir anda 29-4'e fırladı. 11-12 saha içi isabeti ile yapılan hücum ve arka arkaya gelen üçlükler Utah'ı neye uğradığını şaşırttı. Fakat artık bilmiyorum ama rehavetten olsa gerek, Utah maç boyunca sessiz ve derinden Mavericks'i yakaladı ve Terry'nin yukarıda da bahsettiğim gibi bitime 9 saniye kala attığı şutla maçı kazanmayı başardı Mavericks.

Nowitzki ile başlayayım, türünün tek örneği gerçekten. 31 sayı atıyor, ve bu 31 sayıyı, sadece 10/12 saha içi isabeti, 3/4 üçlük isabetleriyle atmayı başarıyor. Yanına da 15 ribaunt ve 4 asist ekliyor. Hücum anlamında 32 yaşına gelmesine rağmen, en iyi yılını geçiriyor şu an kuşkusuz. Bu çizgiyi sezon sonuna kadar devam ettirirse bir kez daha MVP seçilebilir.

Gelelim Butler'a. Açıldığını, ritmini bulduğunu söylemiştik. Aynen devam o da. Yüzdesi gayet iyi gidiyor. Utah maçından önce Mavericks kazanırsa, serinin rahatlıkla en az 15'e uzayabileceğini söylemiştik. Şu an arka arkaya 12. galibiyet oldu. Önümüzdeki maç, TSİ Pazartesi gecei, Bucks ile.

Maçın Özeti:

Hiç yorum yok: