15 Aralık 2010 Çarşamba

Bucks 103-99 Mavericks


American Airlines Center'da dün oynanan maçta, Dallas'ın maçı kaybetmesinin yanında, 12 maçlık galibiyet serisi de son bulmuş oldu maalesef. Aslında kolay sayılabilecek maçı, bence yine biraz laubalilik, biraz da konsantrasyon bozukluğu nedeniyle kaybettiklerini düşünüyorum takımın.

Aslında maçın öyküsü bir önceki Utah maçına benziyor. 2. çeyrekte ulaşılan 20 sayılık fark, yine maçı aldık havasına getirdi oyuncuları. Hal böyle olunca Milwaukee, Utah'ın yapamadığını yaptı bu kez. Şu açık ki, oyuncular baskı altında çok daha iyi oynuyorlar, erken yapılan farklar şu an için Mavericks'e pek yaramıyor gibi gözüküyor. Açıkçası bu sezonun ilerleyen ve hatta playoff zamanında can sıkıcı bir durum olabilir.

Maçın çok net bir biçimde en önemli hareketi Scott Skiles yaptı diyebilirim. İtiraf etmeliyim ki benim gözümden kaçmış birazdan vereceğim istatistik. Haywood bu sezon %25 civarında, serbest atış ortalamasına sahip. Dallas da gibi ligin en iyi serbest atış yüzdesine sahip takımlarından, bu kadar kötü bir yüzde gerçekten yakışmıyor bu takıma. Gelelim Bucks coachu Skiles'ın hamlesine. Son periyotta Haywood'un bu zaafını iyi değerlendirerek, Hack-a-Haywood denedi ve başarılı da oldu. Ritmi bozulan Mavericks yaklaşık 3 dakikada, 5 sayı önde olduğu maçta, 9 sayı geriye düştü, buradan sonra geri dönüş yapılmaya çalışılsa da Bucks buna izin vermedi.

Ben serinin 15 olacağını düşünüyordum hep. Olmadı. Ayın 20'si geliyor ve yavaş yavaş önemli maçların da zamanı gelmek üzere. Önümüzdeki maç, bu akşam AAC'de TSİ 04.30 Blazers ile.

Maçın Özeti:

Hiç yorum yok: