8 Aralık 2010 Çarşamba

Warriors 100-105 Mavericks


Uzun bir süreden sonra tekrardan yazıyorum bloga. Açıkçası biraz zaman sıkıntısında ve biraz da haftasonu arkadaşlarla takılıp, alkolün de dibine girdiğimden, maçlara maalesef kalkacak mecalim yoktu ve bu nedenle izlemediğim maçlar hakkında da sadece boxscore'a ve 3 dakikalık özete bakıp yorum yapmak istemediğimden es geçtim aradaki maçları. Bundan sonra sık sık güncellenir burası büyük ihtimal.

Kolay fiktürü var demiştik Mavericks'in. Aynen istediğimiz gibi gidiyor şimdilik her şey. Bakıyorum, en son Heat maçını girmişim buraya. Aradaki Rockets, Timberwolves, Jazz, Kings maçlarını ve bu geceki Warriors maçını da alarak, arka arkaya 10. galibiyetini aldı Dallas. 2001-2002 sezonundan beri 8.kez art arda 10. galibiyet serisi bu Mavericks'in. Fiktüre baktığımızda da bu serinin 15'e kadar uzayabileceğini öngörmek pek de zor değil bana kalırsa. Sezona kötü başlayıp, çok iyi toparlayıp ve iyi bir seri yakalayarak, Batı'nın 2. sırasına kadar da çıktılar ve lider Spurs ile aralarında sadece yarım maç bulunuyor.

Kolay fikstürün avantajını değerlendirmek önemliydi. Şimdilik de herşey yolunda gidiyor. Dünkü Warriors maçı ile beraber arada oynanan maçlara baktığımızda Caron Butler'da toparlanma söz konusu. Skor açısından, sorumluluk almasının yanında, şut yüzdesinin %39 civarından, %45'lere kadar çıkması sevindirici. Her ne kadar, hala istenilen seviyede olmasa da, şimdilik idare eder, umarım daha iyi de olur.

Bu sezon performansından en memnun olduğumuz Tyson Chandler ise karnında virüsten dolayı takımdaki yerini alamadı. Haywood ile Ian Mahinmi pivot rotasyonunu oluşturdular geçtiğimiz gece. Mahinmi'nin 21 dakikada, 12 sayı, 10 ribaunt, 2 top çalma ile oynaması açıkçası etkileyiciydi. Takımdaki 3. pivotun bile ihtiyaç olduğunda, double-double yapabilecek potansiyelde olması ve elinden gelenin en iyisini yapabilmesi gerçekten güzel.

Bu arada ufak bir bilgi, Rodrigue Beaubois'nın Christmas ile beraber takıma katılabilme ihtimali konuşuluyor. Merakla bekliyorum. Bunların dışında da, çok önemli bir gelişme yok takımda, galibiyet haberlerinden başka. Her şey yolunda. Önümüzdeki maç, Perşembe gecesi TSİ 03.30'da, içeride, New Jersey Nets ile.

Maçın Özeti:

Hiç yorum yok: