27 Aralık 2011 Salı

Nuggets 115-93 Mavericks


Şampiyonluktan sonra, araya lokavtın girmesinin Mavericks'e yaramadığı çok açık. Tamam takımdan önemli parçalar ayrıldı ve üzerine gelen takviyelerin takıma ve sisteme alışması biraz zaman alabilir, hepsine eyvallah. Fakat takımın demirbaşlarının da pek bir farkı yok.

En büyük sorunun savunma olduğunu düşünüyordum Chandler'ın gidişiyle fakat hücumun da darmadağın olduğunu gördük Denver maçında. Öncelikle savunmadan başlayalım. Geçen sezon ligin en iyi savunma takımlarından biri olan Dallas, 2 maç sonucunda toplamda kendi evinde 220 sayı yedi ki şaka gibi. Maçın başında 15-13 önde olduktan sonra bir daha öne geçmeyi başaramadı takım. İlk yarıda 69, 3. çeyrek sonunda da 97 sayı yediler. Hücumda da sistem, tam olarak oturtulamadı desek yanılmış olmayız sanırım. Savruk hücumlar, arka arkaya yapılan top kayıpları derken Denver maçının 2. çeyreğinin bitimine 6.30 kala yenilen 20-0 seri zaten maçı orada bitirdi. (Tam 9 dakika 52 saniye sayı bulamadı takım.)

Savunma aksıyor, bunun yanında da hücum da aksayınca böyle devasa farklar ortaya çıkıyor. Öncelikle takımda herkesin rolünün belirlenmesi gerek gibi. Bunun için de biraz zamana ihtiyaç var kesinlikle. Maçta, Miami maçının aksine Vince Carter yerine, Delonte West ilk beş başladı. Carlisle şu sıralar doğru rotasyonu da bulmakla meşgul anlaşılan. Nowitzki kısa süre içinde ritmini bulur zaten. Takımının geriye kalanı için ise biraz alışma dönemini atlattıktan sonra daha net konuşabiliriz. Takımın 5 numarada eksiği var sadece. Geriye kalan yerler gayet kaliteli kağıt üzerinde. Önemli olan doğru formülü bulmak. Şu an en hazır isim de Jason Terry onu da ekleyeyim.

Önümüzdeki maç, perşembe gecesi TSİ 03.00'da deplasmanda Thunder ile. Son olarak 2007 yılında her ne kadar Warriors faciası yaşamış olsa da sezona 0-4 başlayan Mavericks, az kalsın Bulls'un 72 maçlık rekorunu kırıyordu. O sezon 67 galibiyet almıştı takım. Fazla paniğe gerek yok şimdiden. Bu tip yaşlı kadrolar için playofflar biraz daha önemli zaten. Playoff demişken, puanlar 2'ye bölünüyor burada da değil mi Stern hocam? 

Maçın Özeti: 

1 yorum:

Rainman dedi ki...

İstediği kadar rayına otursun eldeki 5 numaralarla hiçbi şey yapamaz bu takım. 2 maç oldu belki çok ağır bi öngörü belki düzelir ama Mavs taraftarı olarak büyük hayalkırıklığı oldu şampiyon takımın bu derece aciz başlaması...