30 Aralık 2011 Cuma

Mavericks 102-104 Thunder


Yine olmadı, son şampiyon sezona 0-3 başladı. Tarafsız şekilde olaya sadece basketbol seyircisi olarak bakarsak, muhteşem bir maç sonu oldu diyebiliriz aslında. Vince Carter'ın kritik üçlüğü ile maçın son 1,4 saniyesine 1 sayı önde giren Dallas, bu maçı aldı diye düşünürken, Kevin Durant'in yaklaşık 9 metreden, geriye çekilerek attığı muhteşem buzzer maçı Thunder'a getirdi.

Aslında hep aynı şeyleri söylüyoruz. Biraz daha zamana ihtiyaç var diye. Hakikaten öyle ama. Takım biraz daha toparlanmış gibi. Thunder'ı 26 top kaybına zorladı takım, bu güzel bir gelişme. Delon West'in bunda katkısı büyüktü. Tartışmasız sezonun en büyük transferi ilk 3 maç itibariyle. Ancak Lamar Odom denilen adamın artık kendisini toparlayıp, top oynaması lazım. Hiçbir şey koyamıyor ortaya.

Nowitzki ritm bulmaya başladı, üstüne koyarak gidecektir. Haywood içeriye yapılan servisleri güzel değerlendirdi ama gerisi bir hiç. Kendi potasına bile basket atarak, aslında oyunun her yerinde olduğuna da gösterdi. Thunder maçı müthiş bir maçtı, eğer takım alabilseydi oldukça moral de verecekti galibiyet, olmadı. Bu arada deplasman formasının da renk tonlarının yerleri değişmiş, beğendiğimi söyleyebilirim. Güzel olmuş. Ufak bir detay daha vereyim, 1969-70 sezonuna bir önceki yıl şampiyon olan Boston Celtics 0-4 başlamış. Dallas'ın en azından buna son verebilmesi için yaklaşık 5 saat sonra Toronto maçının alma zamanı geldi sanıyorum artık. TSİ 03.30, American Airlines Center'da Raptors karşısında takım, bakalım.

Maçın Özeti:

Hiç yorum yok: