15 Ekim 2010 Cuma

Oyuncuları Tanıyalım: Tyson Chandler

Serinin bundan sonraki oyuncularını biraz daha yüzeysel geçeceğim. Zaten NBA'i kıyısından, köşesinden takip edenler, yazılacak diğer isimleri de biliyorlar. Tyson Chandler, 1982 Hanford, California doğumlu. Liseyi Compton'da, Domingez Lisesi'nde okuduktan sonra 2001 NBA Drafti'ne girmeye karar vermişti ve Los Angeles Clippers tarafında ilk tur, 2. sıradan seçilmişti.

Draft ve NBA kariyerine birazdan değineceğim. Tyson Chandler özelliklerini sıralayalım biraz. Chandler 2.16 boyunda ve 107 kilo civarında. En önemli özellikleri tabii ki mükemmel atletikliği, blok yeteneği ve ribauntları. Fakat onun da maalesef diğer Mavericks pivotları gibi hücum gücü pek yüksek değil. Ama Kidd ile oynayacağı için bol bol alley-oop izlettirir bize. Diğer eksileri ise sakatlık problemleri ve fazla faul yapması diyebiliriz.

Chandler, yukarıda da yazdığım gibi Clippers tarafından draft edildikten hemen sonra, Elton Brand karşılığında Chicago Bulls'a draft edilmişti. NBA'de 10. yılına başlayacak oyuncu, kariyeri boyunca Bulls, Hornets ve Bobcats formaları giydi. Çıktığı 588 maçta, 8.1 sayı, 8.8 ribaunt ve 1.4 blok ortalamaları yakaladı. Geçtiğimiz offseasonda da Erick Dampier'ın 13 milyon $'lık biten kontratı, Eduardo Najera ve Matt Carroll karşılığında, Alexis Ajinca ile beraber Dallas'a gelmişti. 

Peki Chandler ne katar Dallas Mavericks'e? Öncelikle Chandler'ın kontrat durumuna bakalım. 12.7 milyon $ alacak bu sezon ve önümüzdeki yaz restricted FA olacak. 29 yaşında olduğunu düşündüğümüzde alacağı son uzun kontrat olacak. Bu nedenle çok istekli, çok hırslı bir Chandler izleriz gibi geliyor bana bu sezon. Bir de takıma gelmesiyle beraber, Dallas'ı takip ettiğimden beri ilk defa bu kadar derin ve opsiyonlu bir pivot rotasyonu oluştu takımın. Şöyle ki, Carlisle'ın açıklamalarına göre benchten gelecek Chandler ve süreleri Haywood ile paylaşacaklar. Haywood ve Chandler'lı pota altı hücum konusunda çok fazla bir şey vermese de işin savunma yönünde yeterli katkıyı fazlasıyla verecektir bana göre. Zamanında Dallas'ın, Shawn Bradleyler, Calvin Boothlar, Raef LaFrentzler ile oynadığını göz önüne getirdiğimizde, büyük nimet gereçekten. Geçen sezon Dallas'ın NBA genelinde 41.3 ribaunt ortalamasıyla 17. sırada olduğunu da düşünürsek, bu noktada çok önemli bir role sahip bence Chandler. Şu anki en önemli soru, sezon içinde sağlam kalıp kalmayacağı. Sakatlık problemi çok yaşadı son senelerde ve eğer gerçekten çok sıkıntılı bir sezon geçirmezse ben beklenenden çok daha fazla yararlı olabileceğini düşünüyorum. Oyun ve istatistik bazında en iyi yıllarını Chris Paul ile geçirdi Chandler. Burada da Kidd var, neden double-double ortalamalar yakalanmasın bir kez daha? 

Hiç yorum yok: