11 Ekim 2010 Pazartesi

Oyuncuları Tanıyalım: DeShawn Stevenson

Neredeyse ortaladık seriyi. DeShawn Stevenson ile devam edelim. Aslında Stevenson çok sevdiğim bir oyuncu, hele NBA Live ya da NBA 2K gibi oyunlar oynuyorsanız, kesinlikle kadronuzda bulunması gereken bir türden adamdır. Biraz Stevenson'ın çocukluk dönemine değinelim çünkü sıkıntılı bir çocukluk çağı geçirmiş. DeShawn Nisan, 1981, Fresno-California doğumlu. Annesi ve babası hiç evlenemeyen Stevenson'ın doğduktan 1 yıl sonra babası Darrly, iddiaya göre kardeşine kasap bıçağı ile saldırmış ve  2 ay Fresno County Akıl Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra, mahkeme kararı ile oğlunun tüm bakım sorumluluklarını üzerine alacağına dair kararı imzalamış. Fakat daha sonra da rahat durmadığından, akıl sağlığının yerinde olmadığı anlaşılmış ve paranoyak şizofreni teşhisi konulmuş. 1993 yılında Darrly Stevenson kendi annesini öldürdükten sonra hapse düşmüş ve 1999 yılında akciğer kanserinden ölmüş ve göğsünde tek kelimelik bir dövme varmış, DeShawn...

Daha sonra üvey anne ve babası ile yaşamaya başlayan DeShawn, Kansas'ta koleje gitmeyi düşünse de Washington Union Lisesi'nden drafte girmeyi karar vermiş. 1.96 boyunda ve 99 kiloda olan Stevenson'ın oyun anlamında iyi sayılabilecek bir dış savunma oyuncusu olduğunu söyleyebiliriz. Ama en önemli özelliği ise atletikliği desek daha doğru olur sanıyorum. Hücum anlamında ise pek yeterli seviyede değil. 2000 Draft'i, ilk tur, 23. sıra Utah Jazz tarafından draft edilmişti Stevenson. 11 yıllık NBA kariyeri boyunca, Utah, Orlando ve Washington formalarını giydikten sonra, geçtiğimiz sezon ortasında Caron Butler, Brendan Haywood ile beraber Dallas'a gelmişti. NBA kariyeri boyunca, 645 maça çıkıp, 7.9 sayı, 2.3 ribaunt ve 1.8 asist ortalamaları yakaladı.

Orlando'da 9, Washington'da 2 numarayı giydiği için, Dallas'ta da bunların birleşimi olan 92 numarayı giymeyi tercih eden Stevenson'ın 4.1 milyon $'lık kontratı bu sezon sonunda bitecek. 29 yaşında olduğunu düşününce alacağı adam gibi son kontrat olacaktır . Dallas'ın Kidd, Terry, Beaubois, Barea rotasyonunda fazla süre bulmasını şu anlık beklememiz zor fakat şans bulduğunda da mutlaka iyi değerlendirmek için ekstra motivasyon ile oynayacaktır bu nedenden ötürü. Fakat her şeye rağmen iyi bir dış savunma alternatifi diyebiliriz. Kadroda olmasında fayda var. 

Hiç yorum yok: