4 Ekim 2010 Pazartesi

Oyuncuları Tanıyalım: Ian Mahinmi


Seriye Ian Mahinmi ile devam ediyoruz. Jamaika asıllı oyuncu, 1986, Rouen, Fransa doğumlu. Mahinmi küçükken, kardeşi ile beraber futbola merak saldıktan sonra basketbol oynamaya karar vermiş, aynı zamanda okul çağında bir süre de voleybol oynamış. 

2.11 boyunda ve yaklaşık 105 kilo civarında olan Mahinmi'nin, en önemli özelliği olarak içerideki sertliği ve atletikliğini gösterebiliriz. Ayrıca uzun kollara sahip ve iyi denebilecek bir ribauntçı fakat en önemli eksiliği hücumda pek etkili olamaması. Jamaikalı oyuncu 2004 yılında 18 yaş altı Avrupa Şampiyonası'nda dikkatleri üzerine çekmişti ilk kez. Hatta, radarına girdiği isimlerin arasında da şimdi Thunder GM'i, o zamanki San Antonio Spurs scoutu Sam Presti de vardı.  Fransa Milli Takımı'nda oynadıktan sonra, ilk ciddi kontratını STB La Havre takımı ile yaptı. Burada bir sezon oynadıktan sonra, NBA'in yolunu tuttu ve Avrupa'ya dönüş yaparak, 2006 yılında Pau Orthez ile kontrat yapan Ian, o sezon takımın Fransa Kupası'nı kazanmasına yardımcı olmuştu. 

NBA kariyerine değinelim biraz da Mahinmi'nin. Sam Presti'nin ilgisini çektiğini yukarıda da belirtmiştim ve 2005 yazında ilk tur 28. sıradan draft edildi San Antonio Spurs tarafından. Aslında Spurs'ün bu tercihi, şaşkınlıkla karşılandı biraz da nedeni ise 128 kişilik draft rehberinde isminin yazmıyor olması. David Robinson'ın emekli olmasından sonra, içeride big man vasıflı bir oyuncunun olamaması aslında böyle bir geleceğe yönelik tercihe itmişti Spurs'ü. Zaten draft olduktan sonra tekrardan Fransa'ya döndü hemen. 2007 yılında NBA'e tam olarak attı Jamaika'lı fakat fazla forma şansı bulamadı. NBA kariyerinde sadece 2 sezonda 32 maç oynadı ve ortalama 5.9 dakikada 3.8 sayı, 1.8 ribaunt ortalamaları yakaladı. Geçtiğimiz sezon da Dallas Mavericks'in, San Antonio Spurs'e 4-2 elendiği 2010 Playoffları'nda, 2 maçta forma şansı bulmuştu.

13 Temmuz günü 2 yıllık anlaşma imzaladı Mavericks ile ve takımın capini etkilemeyecek, kontratı bulunmakta. Bu sezon, 760.000 $, seneye de 885.000 $ civarında bir meblağ karşılığında oynayacak. Takımda oynayabilmek için, önünde Haywood ve Chandler gibi iki isim bulunmakta şu an için ve ilk etapta süre bulması zor olacaktır. Yeri geldiğinde, 4 numara da oynayabilmesi belki şansını biraz daha arttırabilir fakat pek olası gözükmüyor şimdilik. Mutlaka şans gelecektir ve şans geldiğinde de çok iyi değerlendirmek zorunda. Takımdaki rakibi Alexis Ajinca başlangıç olarak ve  onunla beraber takımın 3. pivotu olmak için rekabet edecekler.

Hiç yorum yok: