4 Temmuz 2012 Çarşamba

Sıkıntı Var Güntekin...


İyi başlamadı offseason. 1 senedir Deron Willimams'ın hayalini kurduk, maalesef işler istenildiği gibi gitmedi. Deron 2 tarafla da görüştü. Nets'in avantajı, 5 yıl üzerinden kontrat önerebilmesiydi ve önerdiği miktar 100 milyon $ civarındaydı. Dallas'ın avantajı ise Deron'un memleketi ve ailesinin orada yaşıyor olmasıydı. Ancak CBA kuralları gereği, 4 yıl üzerinden teklif yapabildiler ve bu teklif 75 milyon $ civarındaydı. Sonuç olarak, Deron Nets'de kalmayı tercih etti.

Haklarını vermek lazım, Nets harika bir offseasona imza attı şimdiye kadar. Joe Johnson'ın takas edilmesi belki de Deron'un Nets kararındaki en önemli etkendi. Johnson takasından sonra Howard şansı bitti denildi ancak ihtimal hala kuvvetli durumda. Bu sezon iyi bir performans gösteren ve kontratı sona eren Kris Humphries ile kontrat yenilenip, Humphries ile beraber Brook Lopez, çok beğendiğim MarShon Brooks ve önümüzdeki sezonları kapsayan draft hakları karşılığında Magic'e, Howard için teklif yapılacağı söyleniyor Nets'in. Zaten takasını isteyen Howard'ı da getirebilirlerse, sadece 3 ayda diplerden, zirveye çıkarak müthiş bir iş başarmış olacaklar. Tebrik etmek lazım.

Gelelim Dallas'a. Howard'a sulanılır diye düşündüm ama Howard bir şekilde Nets yolunu tutacak herhalde. Howard-Dallas haberleri de şimdilik rafa kalkmış gibi duruyor zaten, ses seda yok. Dallas'ın önünde izleyebileceği 2 yol var artık. Ya 2013 yazını bekleyecekler, Howard FA olacak ve iyice boşalacak olan salary cap ile Chris Paul ve Dwight Howard'ı Dallas'a getirmeye çalışacaklar. Ancak bu senaryo riskli, garantisi yok. 1 sene beklenildi Deron için, 1 sene daha bekleyip olmazsa işler iyice karışabilir. Ayrıca Nowitzki 1 sene daha yaşlanmış olacak.

Diğer alternatiflere bakalım. Nash'in adı sık sık konuşuluyor. Memleketi Toronto, 38 yaşındaki Nash'e 3 yıl, 36 milyon $'lık teklif yaptı. Böyle teklifi bu yaştan sonra kimse bulamaz. Fakat eski Dallaslı olması, Cuban ve Nowitzki faktörü belki işleyebilir. Fakat Nash geldikten sonra ne kadar ileriye götürebilir takımı? Elbette birşeyler katacak ama Kidd'in de kaldığını düşünürsek, inanılmaz bir PG rotasyonu çıkıyor ortaya. Dönüşümlü götürebilirler, ama daha sağlam bir isim düşünülebilir sanki. Keşke şu filmi 10 yıl geriye sarabilsek... Ayrıca Deron olmayınca, Delonte West ile tekrardan anlaşılacağı konuşulmakta.

NBA'i kasıp kavuran Jeremy Lin adı da bolca dolaşıyor. Lin, "Restricted FA" olduğu için, Knicks'in gelecek teklifleri match etme ihtimali hayli yüksek. Ancak olursa yine güzel işe imza atılmış olur. Lin gelirse de Kidd  ile anlaşma olmayacak muhtemelen. Yine bir diğer opsiyon da Goran Dragic. Fakat şimdilik fazla dedikodusu çıkmadı. Yine hep aklımda olan isimlerden Eric Gordon, her ne kadar sakatlıklarla boğuşsa da güzel tercih olabilirdi ancak o da restricted. Zaten, Rockets'ın yaptığı bu sabahki 4 yıl, 58 milyon $'lık teklifi, Hornets match edecek büyük ihtimalle. Uzun konusunda ise Chris Kaman, Spencer Hawes gibi vasat isimler kalıyor. Eğer hamle yapılacaksa, onlara gidecek teklif. 

Şimdilik bolca belirsizlik hakim. Deron Williams'tan gelen olumsuz haberler, planları alt üst etmiş durumda. İlerleyen günler bakalım ne gösterecek...

Hiç yorum yok: