24 Haziran 2011 Cuma

Draft Gecesi Dallas'ın Hamleleri


Dallas Mavericks'e belki de en fazla güvendiğim konu draftlerdir. Geçtiğimiz yıllarda çok ilginç seçimler yaparak, gözden kaçan oyuncuları iyi tespit ederek birçok steal yapmıştır Nelson ailesi. Bunun belki de en somut örneğini 1998'deki Dirk Nowitzki kumarında görebiliriz. Ya da tarihin en iyi draftlarından biri olan 2003 draftinde ilk tur 29. sıradan seçilen Josh Howard ve undrafted oyuncu Marquis Daniels'ı da verebiliriz örnek olarak. En son örneği ise undrafted JJ Barea da görmüştük. 

Dallas'ın elinde 26. ve 57. sıradan 2 pick bulunuyordu gece başında. Geçtiğimiz yılların 26. sıra draftlarını incelemiştim geçenlerde, dişe dokunur birçok iyi isim göze çarptı hemen. Kevin Martin, Taj Gibson, Samuel Dalembert, George Hill, Aaron Brooks gibi isimleri görünce umutlandık her zamanki gibi fakat bu yıl daha ilginç bir strateji izledi GM Donnie Nelson. Bunda bu seneki draftin de zayıflığının da etkili olduğunu düşünüyorum. 26. sıradan semtin çocuğu, yani Texas Üniversitesi'nden Jordan Hamilton'ı seçti Mavericks fakat daha seçilir seçilmez, Denver-Portland takasına Dallas da dahil olarak Portland'ın yolunu tuttu. Laf bu takastan açılmışken Blazers da Raymond Felton'ı alarak Andre Miller'ı Colorado'ya gönderdi ve gayet iyi bir işe imza attılar. Dallas'ın yolunu tutan isim Rudy Fernandez oldu. NBA kariyerine çok iyi başlayan İspanyol oyuncu, son 2 senedir düşüşte olup, Portland'lıların tepkisini çekse de orada mutsuz olduğu da bir gerçekti. Eğer kendisini toplayabilir ve yeni bir başlangıç yapabilirse Dallas Mavericks için çok faydalı olur. Dış tehdite sahip ve atletik özellikleri hayli iyi olan bir isim. Dallas için çok uygun bir tercih. Şu an için kağıt üzerinde şık bir hamle olarak duruyor. Ayrıca bu takasın yan parçası olarak Mavericks'in 57. sıradan seçtiği Qatar'lı Tanguy Ngombo da takasa dahil edilerek Denver yolunu tuttu. Dallas'a gelen isim 2007 draftinde 30. sıradan, Philadelphia tarafından seçilen, NBA'de görmeye pek alışık olmadığımız Finlandiya yöresinden oyun kurucu Petteri Koponen oldu. İzlemediğim için net bir şey söyleyemeyeceğim hakkında ama son 3 sezondur, Avrupa'da Virtus Bologna takımında forma giyiyor. Önümüzdeki sezonu da Avrupa'da geçirecek. Fakat Dallas'ın 2007 draftinde Finli'yi istediğini ve eğer 30'dan gitmeseydi 34'ten seçecek Mavericks'in zamanında onu almak istediğini okudum.

Açıkçası ben draftte takımın uzun rotasyonundaki sıkıntısı nedeniyle özellikle Nowitzki'yi yedekleyecek tipte bir oyuncu bekliyordum. Buna en uygun isim olarak kafamda da Sırp Nikola Mirotic vardı ama 23. sıradan Houston'ın yolunu tuttu. Her şeye rağmen Rudy Fernandez de güzel bir ekleme. 2 ve 3 numara rotasyonu kalabalıklaştı Dallas'ın. Kontratı biten oyunculardan Caron Butler'ı ayrı bir tarafa koyarsak, DeShawn Stevenson ve Peja'nın durumu Fernandez'in gelmesiyle değişebilir. Kontrat yenilenmeyebilir, bekleyip, göreceğiz artık. Yine de takımın iyi bir işe imza attığını düşünüyorum. Hayırlı olsun.

Hiç yorum yok: