9 Temmuz 2010 Cuma

Brendan Haywood Uzattı


Brendan Haywood, 2010 All-Star arasında Caron Butler ile beraber, Josh Howard eksenli takasla gelmişti Dallas'a. Geçtiğimiz sezonu çok parlak, mükemmel istatistiklerle geçirmese de fena değildi hani. Dallas'a gelmeden, 9.8 sayı, 10.3 ribaunt, 2.1 blokla oynasa da, biraz da Mavericks'in oyun sistemi nedeniyle de 9.1 sayı, 9.3 ribaunt ve 2.0 blok ortalamalarına gerilemişti. Yine de fena değildi bence.

Kalıp kalmayacağı soru işaretiydi, hakkında sign&trade dedikoduları iyiden iyiye çıkmaya başlamıştı fakat Mavericks 6 yıl, 55 milyon$'lık yeni bir kontrat sundu Haywood'a. Şimdi şöyle bakınca Haywood'a bu kontrat gerçekten fazla ve uzun gibi duruyor. Ancak bu seneki dudak uçuklatan kontratlara da bakınca, bir yerde de makul bence. Son senesinde 6 milyon$ alan, geçen seneki kontrat sezonunu fena geçirmeyen ve piyasadaki dişe dokunur FA pivotlardan olan Haywood'u daha aşağıya da zor tutardı Cuban bana göre. Bu 6 yıllık kontratın, son yılı garanti değil onu da belirteyim. Haywood'un 30 yaşında olduğunu ve 2-3 yıl sonra bu kontratın Dallas için çok ağır olacağını söylemek çok zor olmasa gerek. 

Kontratın detaylarını okuduktan sonra, daha fazla içime sindi bu anlaşma. Kontratı 7 milyon$'dan  başlayacakmış ve %10.5 yıllık artış ile Haywood, 42.4 milyon$ kazanacak 5 yıl sonunda. Son yılki garanti olmayan kontrat ise 10.6 milyon$ civarında. Bu da ilk 5 yıl içinde ortalama olarak yaklaşık 8 milyon$ civarında ediyor. Zaten ben de kontrat imzalamadan önce, kalırsa, yıllık 7.5-8 gibi bir meblağ civarında kalacağını düşünüyordum. Bana göre bu kontratın, Dallas'ın 2004'te, Dampier'a verdiği 73 milyon$'lık kontrata nazaran daha fazla gideri var. Son olarak da, Haywood, Mavericks'in ilk beşinde düzenli oynayıp, daha önce yapamasa da bu yıl double-double ortalama yakalamak istediğini ve bunu yapacağını söylemiş. Umarım başarabilir. Çünkü yapacak potansiyeli var. Gerçi bu, yeni kontratı kaptığı için de sevinçten söylenmiş cümleler de olabilir. Ne de olsa, önümüzde Jason Terry'nin Mavericks'e imza attıktan sonra, "Her gece en az 10 asist yapacağım" gibi bir açıklaması da var. Ama severim Haywood'u, Dampier gibi yatacağını pek sanmıyorum açıkçası. En azından önümüzdeki 2 sene kontratın hakkını tam olarak vermeli.

Hiç yorum yok: