5 Temmuz 2010 Pazartesi

Big Deal For Big-D !

LeBron, Wade, Bosh takım sahiplerini parmaklarında oynatadursun, yıldız isimler yüzük için simge haline geldikleri takımlarını değiştirmekle uğraşsın, Nowitzki hepsine inat, 4 yıllık 80 milyon$'a tekrardan Dallas ile anlaştı. Sözleşmesinde ayrıca no-trade clause maddesi de bulunmakta. Bunun da anlamı o istemediği sürece takas etme gibi bir şansı yok Mavericks'in, çok da mühim değil zaten, kim istiyor ki takas olmasını Dirk'in? Aslında opsiyonunu kullanmayıp serbest kaldıktan sonra, açıkçası umutlarımı yitirmiştim kalması yönünde. Fakat önümüzdeki sene lock-out olma ihtimalini de düşününce, kendisini sağlama almak ve önünü görmek amacıyla ilk önce serbest kalıp, yeni bir sözleşme imzaladı Dallas ile kontratının son yılına girerken.

Aslında attığı bu imzadan çok daha önemli şeyler var ortada. 4 yıllık, 96 milyon$ civarında bir kontrata imza atabilecekken ve ortada ona bu kontratı önerebilecek, milyon tane takım varken, Dirk herşeyi bir kenara koyarak, 16 milyon$ daha düşük bir ücrete takımda kaldı. Bunun da açıklaması çok basit. Nowitzki mesajı verdi Mark Cuban ve GM Donnie Nelson'a; Ben birşeylerden fedakarlık yapıyorum, siz de artık adam gibi birisini daha getirin, hep beraber şampiyon olalım... demek istedi dolaylı yoldan. Nowitzki pası verdi, artık top Cuban ve Nelson da sign&trade ile ya da adam gibi bir takas ile bu takıma sağlam bir adam daha getirmeleri şart...

Serbest olan yıldızlara baktığımızda, LeBron, Wade, Bosh, Amare gibi isimler sign&trade'e pek de sıcak bakmıyorlar şu an için. Bu formülle bu tip isimleri kadroya katmak çok zor gözüküyor. Tabii bir de, kontratı devam eden ve hakkında takas dedikoduları çıkan isimler var, Chris Paul, Al Jefferson gibi. Artık bekleyip, göreceğiz olacakları. Ama herşeyden önce şunu demek lazım, Adamsın Dirk !

Hiç yorum yok: