19 Nisan 2010 Pazartesi

Spurs 94-100 Mavericks

Esas olarak playofflar dün gece başladı benim için. Playofflarda son 5 yılda 3. kez eşleşiyor Buzağılar, ezeli rakibi ile. Daha önceki eşleşmelerde 2006'da 4-3, 2009'da 4-1 geçmişti Mavericks turları. Bu sene de Spurs'ü ekarte edeceklerini düşünüyorum, önce dün akşamki maçı değerlendireyim en başta ve serinin akıbetini tartışalım.

Beklediğim gibi kazandı Dallas fakat ilk maçı kazanılması gerçekten çok önemliydi. İki takıma da baktığımız zaman güç farkı çok fazla değil aradaki. O nedenle deplasmanda çalınacak bir tane maç hayati bir önem taşıyor iki takım için de. En önemli eşleşme bence Kidd-Parker eşleşmesiydi. Her ne kadar Parker benchten başlasa da 34 dakika civarında süre aldı Fransız. Sezonun başından beri tempolu, yarı sahayı Kidd önderliğinde çabuk geçen bir oyun oynuyordu Mavericks. Carlisle, Parker'ın hızlı ayaklarına karşı, Kidd'in yavaş kalacağını düşünmüş olmalı ki gerçekten tempoyu çok düşürdü Kidd maç boyunca ve bunun Mavericks'in işine geldiğini düşünüyorum. Belki de playofflarda Dallas'ın uygulayacağı en kritik şey bu olacak.

Gelelim maçta öne çıkanlara. Bilmiyorum bu konuda rekor nedir ama Nowitzki mükemmel bir playoff maçı çıkardı dün akşam. Attığı 36 sayı normal karşılanabilir ancak 36 sayıyı 12/14 saha içi isabetiyle, %85 ile attığını göz önünde bulundurursak gerçekten mantık sınırlarını zorlayan bir performans ortaya çıkıyor. Attığı basketlerin zorluk derecesi de gerçekten yüksekti, NBA.com'dan özetlere göz atarsanız görebilirsiniz. Yanında 12/12 serbest atışını da ekleyelim. Butler'a da değinmeden geçmek olmaz. Çok kritik yerlerde elin taşın altına soktu ve o da zor şutları değerlendirdi. Kidd ise enfes, tam bir general, 37'sinde ancak hala mükemmel.

Normal sezonun son 2 ayında Ginobili rüzgarı izlemiştik. O rüzgar hala devam ediyor. Elinden geleni yaptı. Duncan da gayet iyi durumdaydı fakat ikisinin bu performansları yeterli olmadı.

En belirgin fark ribaunt istatistiklerinde. 45'e 37 üstünlüğü bulunuyor Mavericks'in ve bolca hücum ribauntu çekmeleri de fark yaratan diğer bir unsurdu. Ek olarak, Popovich'in elindeki Dirk'ü savunma malzemesi Matt Bonner, McDyess ve Bogans olarak gözükmekte. Bogans ile savunmak zaten intihar bir nevi. Bonner elinden geleni gösterdi ancak yavaşlatmaya dahi yetmedi çabası. Seri başlamadan Nowitzki'nin çok verimli bir seri geçireceğini söylüyordum, Popovich eğer bir çözüm üretemezse tahminimden çok daha rahat olacak Dirk.

İlk maçı ev sahibinin alması önemli demiştim. 2. maçı da alarak, kafası rahat olarak gitmeli Mavericks AT&T Center'a. Eğer 2. maçı kaybederlerse, psikolojik üstünlük de Spurs'e geçecektir. Düşük tempolu, savunmaya önem veren bu oyunu sürdürürse Dallas, seriyi 2-0'a getirmesi pek de uzak ihtimal değil.

Bir tane de Mavericks-Spurs videosu koyayım, iyice havaya girelim...

Hiç yorum yok: